Gyors visszatérésben bízik

2022.08.01. 17:42

Bokatörés késlelteti a szegedi kézilabdakapus bemutatkozását a Bundesligában

Bokatörés miatt késik majd a szegedi Nagy Martin debütálása a német férfikézilabda-bajnokságban a bajnokként feljutott Gummarsbachban. A szezon szeptember elsején indul, a Pick Szeged korábbi kapusa pedig várhatóan októberben térhet vissza a pályára.

Becsei Dávid

Nagy Martin, a német VfL Gummersbach kapusaként.

Fotó: Nina Brüggemann

Július 19-én kezdte meg a közös felkészülést a következő idényre a VfL Gummersbach német férfi kézilabdacsapata, amelynek kapusa a szegedi Nagy Martin. A 23 éves játékos azonban nehezebb időszakát éli, mivel egy sérülés miatt nem végezhet teljes értékű munkát. 

– Sajnos az egyéni felkészülés során volt egy rossz lépésem és kifordult a bokám, aminek következtében eltört a jobb lábfejem legkülső csontja. Kaptam egy rögzítőt, amit még nagyjából három hétig kell viselnem – árulta el a Délmagyarország érdeklődésére Nagy Martin, aki második idényét várja Németországban. 

Bajnokként jutott fel az első osztályba a Gummersbach, amelynek elsődleges célkitűzése a 2022–2023-as idényre a biztos bennmaradás. Otthon kezdték meg az alapozást, majd az ausztriai Grazban folytatták, augusztusban viszont már minden hétvégén gyakorló mérkőzések és felkészülési tornák várnak a magyar kapus együttesére. 

– Egyelőre nekem még a rehabilitációról szól ez az időszak. A sérült jobblábamat csak minimálisan terhelhetem, de próbálom kihozni ebből a helyzetből is a maximumot. Az orvosok szerint szeptember végén, vagy október elején térhetek vissza a pályára, de ez több minden befolyásolhatja. Attól függ, milyen gyorsan forr össze a csont, miként halad a rehabilitációm. Rajtam nem múlik semmi sem, mindent megteszek! – fogadkozott. 

A nyarat részben Szegeden töltötte barátaival, illetve családja körében. Feltöltődött a fárasztó idényt követően, de úgy fogalmazott, jó volt visszatérni Németországba. Hozzátette, hatalmas drukk van benne a bemutatkozását illetően a Bundesligában. Az egész nyáron erre készült, sajnos most várnia kell rá, az első fordulóban biztosan nem lehet ott a pályán a társaival Lemgóban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában