Wroclawban

2022.09.09. 11:05

Jákó Miriam Európa-bajnok

A zsombói Cél-Tudat SE versenyzője, Jákó Miriam aranyérmes lett a junior lányok 25 méteres pisztoly versenyszámában a wroclawi sportlövő Európa-bajnokságon.

Jákó Miriam Európa-bajnoki aranyérmet lőtt Wroclawban.

Fotó: Frank Yvette

A magyar szövetség tájékoztatása szerint Jákó Miriam az alapversenyben 577 kört lőtt, amivel másodikként jutott be a nyolc közé. Ott a négyes csoportjában a legjobbnak bizonyult 14 találattal a második cseh Anna Mirejovska előtt, aki 10 találatig jutott. A négyfős éremcsatára is kitartott Jákó lendülete, aki végig vezetve, nagy fölénnyel, 26 találattal nyert az ezüstérmes francia Heloise Fourre (21 találat) és a bronzérmes ukrán Viliena Bevz (13 találat) előtt.

Ezzel Jákóé a magyar küldöttség első érme a lengyelországi olimpiai kvalifikációs kontinensviadalon.

A zsombóiak másik versenyzője, Dénes András a három pozíciós 50 méteres légpuska számban az ötödik helyet szerezte meg. A kvalifikációban még hetedik volt, aztán a döntőben két helyet előre tudott lépni. Dénes ma a hason fekvő 50 méteres légpuska számban lesz érdekelt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában