Ozsgyáni két vb-címet nyert

2022.09.06. 09:00

Nem volt anyaghibás a négyes hajó

A MVM Szegedi VE kajakosa, Ozsgyáni Bence (18) két olimpiai számban, K2 és K4 500 méteren szerzett világbajnoki aranyérmet a szegedi Maty-éren rendezett korosztályos vb-n. A Deák gimnázium érettségire készülő sportolója még nem fogta fel, mit is ért el.

mádi józsef

Ozsgyáni Bence hazai pályán lett kétszeres világbajnok.

Fotó: Karnok csaba

– Hatalmasakat csapott a hajó orrára, amikor beértek a célba K4 500 méteren. Nem félt, hogy kárt tesz az eszközben?

– Tavaly a válogatón ugyanígy tettem egy páros szám után. Akkor sajnos beszakadt a kajak teteje, ez viszont kibírta. Nem ütöttem túl erőset, inkább anyaghibás volt a páros hajó, ez pedig bírta a gyűrődést.

– A kamerák előtt elsírta magát az első vb-cím után. Előtte már a szarvasi Keller Gergő könnyei is potyogtak, miatta érzékenyült el ön is?

– Már a start felé haladva kerülgetett  a sírás, hiszen a döntő előtt lepörgött előttem a pályafutásom nagy része, az elmúlt időszak, a sok munka, a lemondások. A futam után meg pláne elsírtam magam, mindkétszer a boldogság volt az eredő ok.

– Nem lehetett sokat ünnepelni, hiszen a négyes vb-címe után másnap párosban is maradandót kellett alkotni.

– Nem is toltuk túl. Pénteken este négyen felbontottunk egy gyerekpezsgőt, majd nyugodtan el tudtam aludni, mert tudtam, ezen a világbajnokságon már sikerült nyernem. Másnap reggel viszont már csak a páros finálé járt az eszemben, az előző napi győzelem nem.

– Mennyi munka és időráfordítás van ebben a két világbajnoki aranyéremben?

– Idén lesz tíz éve, hogy elkezdtem kajakozni, az előző három-négy évben pedig erre tettem fel mindent, és nagyon komolyan kezdtem el dolgozni. A szegedi Deák gimnázium speciális angol tagozatán jövőre érettségizem, így ott is helyt kell állnom.

– Mennyi pihenőt kap edzőjétől, Csamangó Attilától?

– Pontosan még nem egyeztettünk vele ezzel kapcsolatban. Mivel két klub- és edzőtársam, Dobronoky Zalán és Szabó Levente elutazik a pozsonyi olimpiai reménységek versenyére, így majd csak a jövő héten beszélünk arról, hogyan tovább. Nekem nagyjából egy hónap pihenőm lesz, aztán októberben újra indul a munka.

– Mit jelenthet ez a siker a pályafutása további alakulásában?

– Hú, ezen még nem gondolkodtam. Kell idő ahhoz, hogy az olimpiai számokban elért két ifjúsági világbajnoki címet feldolgozzam. Fel sem fogtam még az eredmények jelentőségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában