Újabb arany

2022.09.05. 11:18

Ötödik ifjúsági vb-címét szerezte Pádár Nikolett

Újabb vb-arany Pádár Nikitől.

Fotó: Istvan Derencsenyi

A perui ifjúsági világbajnokság legeredményesebb női versenyzője lett Pádár Nikolett, miután a a 200 méter gyorsúszásban is aranyérmet szerzett. A HAÁSZ Szegedi Úszó Egylet versenyzője a döntőben négy századmásodperccel előzte meg Ábrahám Lilla Minnát, ezzel ötödik világbajnoki címét szerezte meg Peruban. Az ifi vb zárásaként egy negyedik helyet szerzett Pádár Nikolett, moután a női 4x100-as vegyesváltóval negyedik lett a döntőben.

– Niki alig maradt el az egyéni csúcsaitól a világbajnokságon, pedig óriási terhelést kapott az elmúlt hónapokban. Az áprilisi felnőtt országos bajnokság óta folyamatosan csúcsforma közelében kellett maradnia öt nagy versenyen. Fantasztikus teljesítményt nyújtott, ez a sok megmérettetés még stabilabbá tette az érmet érő időket. Két hét pihenőre most mindenképp szüksége van, és utána is csak napi egy edzéssel vághat újra munkába, hiszen elképesztő szezonon van túl. A következő állomás a felnőtt és a korosztályos rövidpályás országos bajnokság lesz, utóbbi viadalt mi rendezzük a Tiszavirág Sportuszodában – összegzett a klub közösségi oldalán Gellért Gábor, a HAÁSZ SZUE vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában