Helyi sport

2022.09.29. 13:54

Új országos csúcs a szentesi Sztanó Györgytől a parafekvenyomó Eb-n

Az 59 kilogrammosok kategóriájában a negyedik helyen végzett a szentesi Sztanó György a parafekvenyomó Európa-bajnokságon a grúziai Tbilisziben. A kilencszeres magyar bajnok sportoló négy kilogrammal javította meg az eddigi 142 kg-os országos csúcsot.

Becsei Dávid

Sztanó György sikeres Európa-bajnokságot zárt Tbilisziben.

Fotó: Hiroki Nishioka/IPC

Miután 57,8 kilogrammal mérlegelt, az 59 kilogrammosok kategóriájában mérette meg magát Sztanó György a parafekvenyomók WPPO Európa-bajnokságán. Első fogását 138 kilogrammon rögtön sikeresen teljesítette, ahogy a 143-at is, ami új országos csúcsot jelentett. Itt viszont nem állt meg, 146 kg-on folytatta. Az első, sikertelen fogás után másodszor már sikerült kinyomnia, így összességében négy kilogrammal megjavította az addigi, 142-es országos csúcsot. 

– Örömmel tölt el, hogy a tavalyi világbajnokságon elért 135 kg-os nyomásomat tizeneggyel sikerült megjavítanom ezen az Eb-n, ami új országos csúcsot is jelent. Ugyanakkor az egyik szemem sír, a másik nevet, mivel egy hajszál választott el a bronzéremtől. Nem búsulok, mert maximumot teljesítettem, dolgozom tovább – értékelte a versenyt a Délmagyarország érdeklődésére Sztanó György. 

Következő versenye az év utolsó megmérettetése lesz a szentesi parafekvenyomó számára. A lengyel fővárosba, Varsóba utazik majd Európa-kupára novemberben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában