Ironman vb

2022.10.20. 08:01

A pokoli hőséggel is megküzdött a szegedi triatlonos

Bár akadtak nehézségei, végül teljesítette az Ironman világbajnokságot Szilágyi Péter.

V. P.

Megszédült, de teljesítette a vb-t a szegedi triatlonos.

Fotó: Szilágyi Péter archívuma

Két éve, a tallin-i ironman világkupán szerezte meg az indulási jogot, ám a koronavírus miatt egészen 2022 októberéig kellett várnia arra Szilágyi Péternek, hogy ott lehessen az Ironman világbajnokságon. A Hawaii-n megrendezett versenyen előzetesen is tudható volt, hogy roppant kemény időjárási körülmények között kell teljesítenie, ám ami ott várta, az a szegedi sportolót is meglepte.

– Hazudnék, ha azt mondanám, hogy elégedett vagyok az eredménnyel. Az edzések és az eddigi teljesítmény alapján jobbra számítottam. Viszont büszke is vagyok, mert csak megcsináltam, de van bennem egy kis negatív érzés is – összegzett Szilágyi Péter, akinek karrierje egyik álma teljesült azzal, hogy ott lehetett a vb-n. A verseny kétharmadáig minden a terv szerint alakult, ám akkor megszédült, és komoly erőket kellett mozgósítania, hogy befejezze a vb-t.

– Elég nagy rutinnal rendelkező versenyző vagyok, de olyan versenyszituációkkal találkoztam ezen a pályán, amiket én sem ismertem. Egy ilyen versenyre muszáj kidolgozni egy előre megtervezett taktikát, étkezés, frissítés és teljesítményleadás terén. Amit előre elterveztem, azt sikerült hoznom, de a pálya és a körülmények mást akartak. Utólag persze okos az ember, van, amit másképp csinálnék, de közel sem biztos, hogy azzal más eredmény született volna. – tette hozzá a szegedi triatlonos.

Szilágyi Péter végül 9 óra 43 perc 19 másodperc alatt teljesítette a 3,8 km úszásból, 180 km kerékpározásból és egy maratoni, 42 km-es futásból álló távot. Az Ironman vb után mintegy 26 órás utazást követően ér haza Szegedre, majd ebben a hónapban pihenés és tervezés következik, hiszen a vb-t követően már a jövő évi versenyekre való felkészülés megtervezése következik.

– Jövőre a középtávú vilgbajnokság Európában, a skandinávoknál lesz, nem kizárt, hogy azt célba veszem. Két-három év múlva elképzelhető, hogy visszatérek Hawaii-ra, de egyelőre most pihenőpályára kerül az ironman vb – zárta Szilágyi Péter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában