Görkorcsolya

2022.10.26. 10:39

Két szegedi szerepel az argentin vb-n

Az argentin fővárosban rendezik a görkorcsolyázók világbajnokságát: a Tornádó Team Szeged tagjai közül két versenyző is rajthoz áll.

V. P.

Hunyadi Panni és Gardi Dominika Argentínában versenyezhet.

Fotó: Tornádó Team Szeged

Őszből a tavaszba érkeztek a Tornádó Team Szeged tagjai. Miután közel 30 órát töltöttek utazással, megérkeztek Argentína fővárosába, Buenos Airesbe, itt rendezik ugyanis a görkorcsolyázók világbajnokságát. 

– Volt már idén világjátékok és Európa-bajnokság is. Erre volt már példa máskor is, többnyire akkor, amikor nem európai ország rendezi a vb-t, hiszen itt más az időjárás, mint Európában – mondta lapunknak Gardi Dominika.

A szegediek versenyzőjét a korábbi időszakban sérülések is hátráltatták, a vb előtt azonban szerencsére minden rendben.

– A világjátékokon történt esésből sikerült gyorsan felépülnöm, a szeptemberi Eb-n egy másik sérülés és betegség szólt közbe, de most jól sikerült minden. Ami még bennem van ebben a szezonban, azt szeretném kiadni Argentínában. Nagyon erős mezőny jött össze, a formákat még nem lehet belőni, nem tudni, kinek melyik volt a fő verseny, de biztos, hogy nagyon erős mezőny lesz, a dél-amerikaiak nagyon erősek a felnőtt női mezőnyben. A célom első nyolcban lenni – tette hozzá Gardi Dominika.

A szegediek hétfőn érkeztek meg a vb helyszínére, és egyelőre átmozgató edzéseket végeztek a világbajnoki pályán: mint Dominika kitért rá, a buenos aires-i pálya is eltér majd a megszokottól, hiszen egy kicsit hullámosabb, mint a többi pálya, de úgy érzi, a vb-re már minden rendben lesz.

A Tornádó Team Szeged versenyzői közül Hunyadi Panni is indul a vb-n.

– Nagyon örülök, hogy itt lehetek. Ez lesz az első, Európán kívüli versenyem, így szeretném ezt kihasználni. A célom, hogy egy erős középmezőnybeli helyezést érjek el – mondta Hunyadi Panni.

A lányok számára szombaton indul a világbajnokság két hosszútávú, valamint az ezerméteres futamokkal, majd a pihenőnapot követően jövő hét elején jöhetnek az utcai versenyek, míg november 6-án a maratoni versenyszámmal zárul majd a vb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában