A Szekszárd ellen

2022.10.23. 17:28

Kétgólos hátrányból ikszelt a HFC

A labdarúgó NB III. Közép csoportjában az éllovas Hódmezővásárhelyi FC otthon fogadta a Szekszárd együttesét, és 0–2-ről egyenlítve mentett pontot.

Mádi József

Szabó Péternek (balról) és a HFC-nek ezúttal küzdeni kellett a pontszerzésért

Fotó: Laczkó Izabella

Hidegzuhany. Így kezdődött a Hódmezővásárhelyi FC hazai mérkőzése a Szekszárd ellen a labdarúgó NB III. Közép csoportjának 14. fordulójában. A vendégek ugyanis a 7. és a 17. percben szerzett találattal bő negyedóra után két gólos előnyben voltak.

A szünetig két, vásárhelyi szempontból fontos dolog történt: egyrészt a bemelegítésnél megsérült Orosz Márkot le kellett cserélni, míg Molnár Bence is megsérült, így ő is távozott a pályáról.

A  második félidőben aztán egyértelmű mezőnyfölényben volt a Hódmezővásárhely. Az 55. percben egy beadás után Hegedűs Martin megelőzte a védőjét, aki szabálytalankodott ellene, a büntetőt a házi gólkirály Irmes Dávid értékesítette. A továbbiakban is a hazai együttes volt veszélyesebb és kezdeményezőbb, és a 70. percben egyenlített Schildkraut Krisztián révén. A HFC végül felállt, kihozott egy döntetlent a rossz kezdés után, amely jó, viszont az elgondolkodtató, hogyan került ebbe a nehéz helyzetbe.

Antal Krisztián: – A meccs elején nem a megbeszéltek szerint játszottunk, ez a félidő az egész szezon legrosszabb félideje volt. Elfelejtettünk párharcokat nyerni, a futásokat sem voltak meg. A szünet jókor jött, rendeztük a sorokat, a második játékrészt meg is nyerhettünk volna, a csapat pedig megmutatta a karakterét és az erejét.

Hódmezővásárhelyi FC–Szekszárd 2–2 (0–2)

Labdarúgó NB III. Közép csoport, 14. forduló. Hódmezővásárhely, városi stadion, 500 néző. Vezette: Fehérvári Patrik (Topálszki Szabin, Juhász László).

HFC: Deczki – Orosz M. (Hegedűs M. a szünetben), Molnár B. (Vastag R., 23.), Hunya, Antman – Povázsai (Tapiska, 76.) – Pesuth (Erhardt D., 81.), Szabó P., Schildkraut (Barta, 76.), Bata K. – Irmes. Vezetőedző: Antal Krisztián.

Szekszárd: Pomozi – Béla, Fekete M., Tratnyek, Arena (Rácz F., 71.) – RáczÁ., Gellér A., Budai (Füredi, 71.), Csernik Zs. (Horog, 71.), Lajkó (Péter D., 71.) – Péter A. (Nagy Zs., 90+3). Vezetőedző: Turi Zsolt. 

Gólszerzők: Irmes (55., 11-esből), Schildkraut (70.), ill. Péter A. (7.), Rácz Á. (11-esből).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában