Súlyemelés

2022.10.24. 14:45

Nagy Péter Franciaországban állt dobogóra

Súlyok mellett kilométerből sem volt hiánya Nagy Péter súlyemelőnek októberben, hiszen Németország és Spanyolország után ezen a hétvégén a franciaországi Clermontban versenyzett és készült a november 27-i magyar országos bajnokságra.

Becsei Dávid

Nagy Péter a november 27-i magyar országos bajnokságra készül.

Fotó: Frank Yvette – archív

A meghívásos versenyen öt nemzet súlyemelői vettek részt, férfiak és nők számára is rendeztek megmérettetést. A Szegedi Lelkesedés SK tizenhétszeres magyar bajnoka a dobogó harmadik fokára állhatott fel, miután szakításban 167, lökésben 210 kilogrammon zárt. 

– Összességében nagyon jó napot zártam Franciaországban, hiszen hat jó fogást sikerült csinálnom. Akárcsak egy héttel korábban Spanyolországban, most sem voltam kipihent, éreztem még magamon a spanyol túra fáradtságát. Ennek ellenére jól emeltem, az utolsó fogások voltak a legjobbak technikailag és érzésre is – értékelte lapunknak már itthonról a hétvégéjét Nagy Péter. 

A zsúfolt októberi hétvégeket követően az elkövetkezendő hetekben a szegedi felkészülésére koncentrálhat a többszörös olimpikon súlyemelő. Legközelebb valószínűleg már csak a magyar országos bajnokságon áll színpadra, ahol a 109 kilogramm fölötti versenyzők közötti sorozatban tizennyolcadik felnőtt bajnoki címét szerezheti meg, amennyiben nyer. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában