Helyi sport

2022.10.12. 07:00

Ott lesz az ironman világbajnokságon Simon Péter

Korosztályában második lett Barcelonában Simon Péter.

Közel kétezer ember közül a tizedik, korosztályában pedig a második helyen végzett a Barcelona mellett megrendezett ironman versenyen Simon Péter: a szegedi triatlonos ezzel jogot szerzett arra, hogy induljon az ironman világbajnokságon.

Az idei évben mindenképpen a kvalifikáció volt a célja a szegedi sportolónak. Az edzőjével való konzultáció után úgy döntöttek, a barcelonai verseny lehet számára a legkedvezőbb, viszont időben ez volt a legkésőbb, így egy tízhónapos felkészülési időszakot kellett végigcsinálnia.

– Ez egy kemény időszak volt, utólag pedig nagyon jó döntésnek bizonyult, hogy itt indultam. Bírom a meleget, szeretek is melegben versenyezni, 26 fok volt a versenyen. Az ellenfeleim többségét a kerékpáron és a futáson értem utol, a legtöbben a futás második részére merültek ki. Ekkor sok embert meg tudtam fogni – mondta lapunknak Simon Péter, aki hozzátette, aggódott, hogy nehogy elfáradjon mentálisan és fizikálisan az év végére, de szerencsére sikerült megújulnia októberre. 

– Az úszás nagyon jól ment, életem egyik legjobb idejét úsztam annak ellenére, hogy most versenyeztem először tengerben. 9 óra 19 perccel zártam, szerettem volna egy kicsit közelebb lenni a 9 órához, de itt most a helyezés számított. Ez az eredmény megkoronázta a szezonomat! Plusz motiváció volt számomra, hogy Szilágyi Péter nyomdokaiba lépjek, és én is ott lehessek Hawaii-n! – részletezte Simon Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában