Szegedi hírek

2022.10.25. 08:00

Pick Szeged: nincs mese, győzni kell az Elverum ellen

A norvég bajnok Elverum elleni hazai mérkőzéssel elindul azon az úton a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a Bajnokok Ligájában, amelybe legfeljebb egyetlen pontvesztés férhet bele, a következő héten a lengyel Lomza Industria Kielce ellen.

Becsei Dávid

Akár a falon is át kell menni. Nem számít hogyan, de itthon kell tartani a pontokat.

Fotó: Karnok Csaba

Két teljesen ellentétes félidőt játszott szombaton délután Veszprémben a Pick Szeged. Szerencsére a másodikban már arra a képre hasonlítottak a Tisza-partiak játéka, amely egy kiindulási alap lehet az elkövetkezendő nagyjából másfél hónapra. A januári világbajnokságig hat Bajnokok Ligája-mérkőzés vár Juan Carlos Pastor együttesére. Ezeken oda-vissza három csapattal találkoznak. Holnap az Elverummal, a jövő héten a Kielcével, majd a Celjével. Aztán pedig visszafelé sorrendben. A norvég és a szlovén gárda ellen nem fér bele a pontvesztés, ha tovább akar jutni a Pick Szeged. Már pedig tovább akar, a szezon előtt a hazai bajnoki címvédés és a kupa visszahódítása mellett a kölni négyes döntőbe jutást tűzte ki célul a klub. 

Nincs mese, most már győzni kell. Vérrel, verejtékkel hozni kell a pontokat sorozatban, ami látva a maródiak egyre hosszabb listáját, egyáltalán nem lesz könnyű.

 Veszprémben végre láthattuk jobban kézilabdázni Miguel Martinst, a Sebastian Frimmel térdsérülése miatt hatvan percig pályán lévő Alexander Blonz pedig az idő előrehaladtával egyre nagyobb magabiztossággal lőtt a szélről és a hétméteres vonal mögül is. 

Borut Mackovsek visszatérésével pedig a védelem is biztosan stabilizálódni fog, a veszprémi találkozó egyik legnagyobb negatívuma, Rosta Miklós piros lapos kiállítása az Elverum ellen pozitívum lehet. A magyar válogatott beálló pihentebben, tettre készen, bizonyítási vággyal futhat majd ki a Pick Aréna küzdőterére, akár keretben lesz Bánhidi, akár nem. 

A norvég együttes sem legszebb napjait éli meg. Az elmúlt négy mérkőzéséből hármat is elveszített az Elverum. A Barcelona ellen (30–46) a BL-ben, míg a bajnokságban előbb a Halden (30–23), majd vasárnap az új kirakatcsapat, a Kolstad otthonában szenvedtek vereséget (26–24). 

Valószínűleg a vendégkapuban az az Emil Kheri Imsgard kezd majd, aki néhány hete egy újságcikkben ismerte el, hogy 2023 nyarától valóra válik az egyik álma, a Pick Szeged játékosa lesz majd. Ezt egyelőre a magyar klub még nem jelentette be.

Két pont nélküli csapat találkozik, a kézilabda-történelem során hetedik alkalommal. Eddig ötször a szegediek győztek ebben a párharcban, míg egyszer a norvégok. A Picknek ez lesz a kétszázharminchetedik BL-mérkőzése, míg az Elverum kilencvenegyedszer lépnek pályára a nemzetközi kupaporond elitszínpadán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában