Labdarúgó NB III.

2022.11.13. 17:38

A hajrában nyert a HFC, élről várhatja a rangadót

Megküzdött a nehézségekkel és a hajrában begyűjtötte a három pontot Berkenyén a Hódmezővásárhelyi FC. A labdarúgó NB III. Közép csoportjának 17. fordulójában 2–0-ra győztek Zabari Dávidék, így az élről várhatják az Iváncsa elleni vasárnap 13 órakor kezdődő rangadót.

Becsei Dávid

Szabó Péter (balról) elfutása eredményezte az első HFC-gólt.

Fotó: Laczkó Izabella/MW

Mély és szűk pályán az ellenfél mellett még a köddel is meg kellett küzdeniük a vásárhelyi játékosoknak. A hazaiak foggal-körömmel védekeztek az első játékrész során, kimagasló mezőnyfölényben futballoztak a vendégek. Ez három nagy helyzetben is megmutatkozott, de a gól rendszerint elmaradt. Először Tapiska és Hegedűs nem tudta bekotorni a labdát a kapuba, majd Pesuth lövését védte a kapus, Hegedűsét pedig blokkolták. 

A második félidőben folytatta a mezőnyfölényét a HFC, de már nagyobb sebességet diktált. Változott viszont a hazai csapat felfogása, megnyílt a védelem, egyre többször megpróbáltak a vendégkapu előterébe kerülni. Néhányszor sikerült is, az első gólt viszont a vásárhelyiek szerezték meg a 78. percben. Szabó Péter futott el a szélen, majd a hosszú berúgott labdát Pesuth kotorta be a hálóba. 

A hajrában Deczkinek kellett bemutatnia egy bravúrt, majd egy fölívelt labdát Kenderesi csúsztatott le Batának, akit az öt és felesen belül Zima kapus „takarított el”. A büntetőt a sértett értékesítette, így 2–0-ra megnyerte a mérkőzést a HFC. 

Antal Krisztián: – Fontos volt, hogy az ESMTK elleni vereséget követően győzelemmel folytassuk a bajnokságot. Az ilyen sikerek, mint a mai, a legfontosabbak, hiszen nehezen, de megszereztük. Duplán jár a gratuláció a fiúknak, hiszen az ellenfél mellett a külső körülményekkel is sikeresen megküzdöttek. 

Bánk-Dalnoki LA–Hódmezővásárhelyi FC 0–2 (0–0) 
Labdarúgás, NB III., Közép csoport, 17. forduló. Berkenye, 200 néző. Vezette: Jakab Árpád (Szabó D., Urgyán). 
Bánk-Dalnoki LA: Zima – Darabont, Kócsa, Józsa, Takács, Haronisz, Frey, Szentpéter (Fellegi, 73.), Kiss K., Sápi, Török. Edző: Tábori Ákos. 
Hódmezővásárhelyi FC: Deczki – Hegedűs M. (Barta, 66.), Vastag, Tapiska, Bata, Irmes (Kenderesi, 78.), Orosz M., Povázsai, Pesuth (Erhardt D., 88.), Zabari, Szabó P. Edző: Antal Krisztián. 
Gólszerzők: Pesuth (79.), Bata (88. – 11-esből). 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában