Férfi kézilabda-BL

2022.11.30. 20:34

A Pick Szeged szemet gyönyörködtető játékkal nyert a szlovén bajnok otthonában

Nem ártott meg a szlovén levegő a Pick Szegednek, amely egy félidő után már 20–13-ra vezetett a Celje otthonában. Bodó, Bombac és Alilovic játékára sem lehetett panasz, így a Tisza-partiak 36–28-ra nyertek a férfi kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjának 8. fordulójában.

Becsei Dávid

Bánhidi Bence (balról) megszerezte a 350. gólját a Bajnokok Ligájában, ehhez négyszer kellett betalálnia Celjében.

Fotó: Török Attila/MW

Klasszikus szólással élve, egyik szemünk sírt, a másik viszont nevetett a Pick Szeged celjei összeállítását látván. Visszatért Martins – be viszont nem kellett állnia – a keretbe, Mackovsek játékát azonban nem kockáztatta a szakmai stáb a NEKA ellen elszenvedett kisebb sérülése miatt. A hazaiaknál ismét ott volt a rutinos jobbátlövő, Ziga Mlakar. 

Úgy indult a mérkőzés, ahogy azt a szegedi érzelmű embereket szerették volna. Még tíz perc sem telt el, amikor már két hétméterest is hárított Alilovic, miközben jószerivel potyogtak a Pick-gólok. A 13. minutumban már egy hazai időkérésnek is eljött az ideje, köszönhetően a 9–4-es vendégvezetésnek. 

Az első félidő derekán néhány perc erejéig megtorpant a Szeged, így 10–8-ra zárkózott fel a szlovén bajnok. Juan Carlos Pastor gyorsan helyre tette a fejeket, aminek köszönhetően a 25. minutumra visszaállt az addigi legnagyobb különbség. Frimmel negyedik sikeres hetesével 10–15 állt az eredményjelzőn. 

Több jó teljesítményt feljegyezhettünk magyar oldalról. Alilovic jól védett, Bombac remekül irányított, Tönnesen Bánhidi és Rosta is élt a lehetőségeivel, miközben Gaber jól muzsikált a védelem közepén, így 20–13-ra vezetett a Pick Szeged a szünetben. 

A 46. percben néhány pillanat erejéig pislákolt a vészjelző, ugyanis 28–24-re csökkentette hátrányát a Celje. Bodó-gólokkal szépen lassan visszaállt a hétgólos különbség, tetszetős támadásokkal roppantotta össze a Pick a szlovén védelmet. 

A vége 36–28, szombaton 16.15-től a Budai Farkasok vendége lesz a Szeged, majd szerdán a Kielce érkezik a Pick Arénába. 

RK Celje PL (szlovén)–Pick Szeged 28–36 (13–20) 
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, B csoport, 8. forduló. Celje, Zlatorog Aréna, 2500 néző. Vezette: Eliasson, Palsson (izlandiak). 
RK Celje PL: Bojic – Cokan 5/3, P. Martinovic 1, IVANKOVIC 4, S. Zabic 1, SRMLJAN 5, Mazej 4. Csere: Belkaied, Gabersek (kapusok), Z. Mlakar 3, Gal Marguc 1, Vlah 2, Suholeznik 1, M. Janc 1/1. Vezetőedző: Alem Toszkics. 
Pick Szeged: ALILOVIC – BOMBAC 4, Tönnesen 3, GABER, BÁNHIDI 4, BODÓ 6, Frimmel 6/5. Csere: L. Krivokapics (kapus), Sostaric 3, Garciandía 3, ROSTA 3, Szita, Radivojevics 3, Blonz 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor. 
Hétméteres: 8/4, ill. 6/5. 
Kiállítás: 14, ill. 10 perc. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában