Úszás

2022.11.16. 16:24

Jól vizsgázott a Tiszavirág Sportuszoda

A tizenkettedik alkalommal megrendezett Naturtex Kupa volt az első huszonötméteres úszóverseny a szegedi Tiszavirág Sportuszodában. Apróbb javítások biztosan lesznek, de remekül vizsgázott a rendezés, amely már a decemberi utánpótlás rövidpályás országos bajnokságra készülhet.

Becsei Dávid

Fontos tapasztalatokkal gazdagodott a Naturtex Kupa rendezője, a HAÁSZ SZUE.

Fotó: Tésik Attila/SZUE

Hazaköltözött Hódmezővásárhelyről Szegedre, a Tiszavirág Sportuszodába a HAÁSZ SZUE nívós úszóversenye, a Naturtex Kupa. A 2021. februárjában átadott létesítményben először rendeztek huszonötméteres versenyt. Ennek különlegessége, hogy kipróbálhatták a betolható falat a medencében. 

– Nagyon fontos volt, hogy jól vizsgázzon a rendezésünk, és jól is vizsgázott – kezdte beszámolóját a Délmagyarország érdeklődésére Nagy Attila, a HAÁSZ SZUE elnöke. 

Úgy fogalmazott, hogy a XII. Naturtex Kupán szerették volna megnézni, műszakilag hogyan viselkedik a medence, de egyben a decemberi utánpótlás rövidpályás úszóbajnokság főpróbája is ez az esemény volt. 

– Minden tekintetben a legfőbb célunknak a tapasztalatszerzést tűztük ki, de figyeltünk arra is, hogy nemzetközi szinten is jó eredmények szülessenek. Árgus szemekkel figyeltük, mi az, amit megtarthatunk a rendezésből, és mi az, amin jobb, ha javítunk – tette hozzá. 

Jelesre vizsgázott a medence, a kiszolgáló személyzet, a bírók, a műszaki háttér és a versenyiroda is. Az impozáns környezetnek és a covid lecsengésének köszönhetően Szerbiából és Szlovákiából érkezett öt csapat, összesen pedig huszonnyolc klub nagyjából háromszáznyolcvan úszója vett részt a színvonalas felkészülési versenyen. 

A kupa sikerességét nem feltétlenül a kiosztott érmek számában mérhetjük le, ennél fontosabb tényezőkre hívta fel a figyelmünket Nagy Attila. A tegnap esti, kaposvári felnőttverseny miatt a magyar válogatott sztárjai kihagyták ezúttal a szegedi megmérettetést, mivel ekkor már a pihenésre és a formába hozásra fektették a hangsúlyt. 

– Ez egy nemzetközi felkészülési kupa, amely versenyzési lehetőséget ad minden utánpótlás-korosztálynak. Fontos volt, hogy szintidő úszási lehetőséget biztosított a Naturtex Kupa az utánpótlás rövidpályás országos bajnokságra, valamint a SZUE számára az adta a különlegességet, hogy a legfiatalabb úszópalántáink először versenyeztek. Már megy nekik a szabályos rajt és forduló, ügyesen fejlődnek – mesélte Nagy. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában