Gyorsasági roncsderbiben

2022.11.16. 15:00

Két kategóriában is bajnok lett a szegedi Horváth Tibor

A szegedi Horváth Tibor (53) remek idényt zárt a gyorsasági roncsderbi országos bajnokságon: megnyerte a saját II-es kategóriáját, valamint a nyílt szuper összetett sorozatot is.

M. J.

Horváth Tibor megnyerte a saját kategóriájának és a szuper kategória bajnoki címét is.

Fotó: Andikafotó

A gyorsasági roncsderbi országos sorozata immár 35 éves múltra tekint vissza. És a nagy múltú versenynek idén két kategóriában is szegedi győztese volt.

A versenykiírás alapján a bajnokságban nyolc futamot rendeztek három alapkategóriában: a szériában normális, felismerhető külsejű autót alakítanak át belül, a II-es kategóriában már épített autók szerepelnek (például a klasszikus szöcskék), mindkét esetben 2000 köbcentiméteres motortérfogat a felső limit, míg az I-es kategóriában minden szempontból határ a csillagos ég.

Betétfutamként pedig szerepet kaptak a Lada crossosok, a terepgokartosok, valamint a juniorok is – a legfiatalabb versenyző egy 5 éves kisfiú volt...

A szegedi Horváth Tibor a saját kategóriájában, a II-esben magabiztosan nyerte meg a bajnokságot (három futamban is győzött, de dobogósnál rosszabb egyszer sem volt), míg az úgynevezett szuper összetettben, amelyben minden autó elindulhatott, szintén első lett, de itt az utolsó futamban előzte meg egyetlen ponttal az ellenfelét. Érdekesség, hogy Horváth fia 2014-ben már volt magyar bajnok, míg az édesapa második és harmadik helyek után jutott el az egyébként amatőr sportág csúcsára.

– Idén jól kijött a lépés, de ehhez kellett a szerencse is, hiszen technikai sportról beszélünk, amelyben bárki közbejöhet – mondta Horváth Tibor, aki emellett a keceli nyolc futamos Pintér-kupán összetettben harmadik lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában