Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája

2022.11.30. 07:00

Pick Szeged: ismét Celje, de idegenben

Egy héten belül másodszor találkozik a Pick Szeged és a Celje a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében. Ma 18.45-től (élő: Sport1) a szlovén bajnok otthonában eshet egymásnak a két csapat. Az alapismereteket a Pick Arénában mindenki begyűjtötte a másikról, a hazaiak 36–27-re győztek.

Becsei Dávid

A celjei játékosok Szegeden nem tudták megállítani a Pick kézilabdázóit.

Fotó: Gémes Sándor

Mindössze egyetlen győzelme van a Celjének a Bajnokok Ligája idei csoportkörében, az viszont a német sztárcsapat, a THW Kiel ellen (38–36). Az akkor erősen tartalékos Kiel ellen a góllövőlistát vezető Aleks Vlah szárnyalt. Emiatt nem árt óvatosabbnak lennie a szegedieknek, hiába nyertek egy héttel korábban hazai környezetben viszonylag simán, 36–27-re. Szegeden sem volt rossz mérkőzése az irányítónak, de nem emelkedett ki a mezőnyből. Nem is működtek olajozottan a celjei támadások, így most sem árt odafigyelni rá. 

A Celje és a Szeged ma játszik egymással tizenkettedik alkalommal, az elmúlt nyolc mérkőzést egyaránt a magyar együttes nyerte meg. A mai vendéglátó utoljára 2008-ban nyert ebben a párharcban, összesen kétszer, míg egyszer döntetlenre végeztek. 

A szlovéneknél a már említett Vlah a gólkirály eddig ötvenkét találattal, míg szegedi oldalon a már hosszú hetek óta stabil teljesítményt nyújtó norvég válogatott jobbátlövő, Kent Robin Tönnesen huszonöt gólnál jár. 

Természetesen mindkét csapat sikerrel vette a hétvégi bajnokiját. A Pick itthon győzött a NEKA ellen 36–24-re, míg a Celje a negyedik helyen álló Riko Ribnicát múlta felül 39–31-re. 

Amennyiben a Szeged a Pick Aréna után a Zlatorog Arénában is legyőzi a Celjét a BL-ben, úgy nagy lépést tehet a továbbjutás felé, hiszen akkor már négypontos előnyben lesz mai ellenfelével szemben. A norvég Elverum otthonában viszont jó lenne még gyarapítani a pontok számát, de a hazai Kielce elleni rangadó sem lesz lefutott. Olyannyira nem, hogy a tavalyi BL-döntős lengyel bajnok elleni hazai meccs a hét mérkőzése lesz az európai szövetségnél (EHF) december hetedikén. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában