Férfi vízilabda OB I.

2022.11.06. 13:00

Pontot rabolt a KSI Szegedről – GALÉRIA

Négygólos hátrányt szedett össze a Szegedi VE az első félidőben a KSI ellen a Tiszavirág Sportuszodában. A hazaiak kihasználták a vendégek rutintalanságát, és egy pontot nagy csatában itthon tartottak a 10–10-es döntetlennel.

Becsei Dávid

Tóth Gyula (a labdával) két gólja egy pontra volt elég a KSI ellen a Szegednek.

Fotó: Török János

Repülőrajtot vett a KSI Szegeden, amely nagyjából három perc játékot követően már 3–0-ra vezetett. Horváth és Leinweber góljaival csökkentette hátrányát a hazai csapat, de az első negyed után 4–3-ra így is a vendégek jártak előrébb. 

A második negyedet rémálomként élhették meg a szegedi szurkolók, hiszen a fiatal újonccsapat növelte az előnyét, a nagyszünetre 9–5-re lépett el. 

A harmadik negyedre feljavult a szegedi védelem, mögötte pedig Molnár Dávid mutatott be több bravúros védést, aminek köszönhetően 10–9-re zárkóztak fel. Az utolsó nyolc perc feladata lett a hazai győzelem megszerzése, de csak egy gólt lőttek, így döntetlennel be kellett érniük. 

Sokat nem pihenhet a Szeged, ugyanis szerdán 20 órára a Pécs érkezik a Tiszavirágba a magyar kupa nyolcaddöntőjének első találkozójára. 

Kiss Csaba: – Nehéz lehiggadni egy ilyen mérkőzés után, hiszen az edzői karrierem legrosszabb élményén vagyok túl. Úgy éreztem, hogy mindenre felkészültünk, az történt a vízben, amire számítottunk, de úgy végeztek, hogy nem szerettük volna. Ezt nagyon nehéz megemészteni. A KSI-ről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni, fantasztikus, amit letettek az asztalra ezen a találkozón. Azt reméltem, annak ellenére, hogy borzasztóan vízilabdázunk, a végén érvényesítjük az erőfölényünket és megfordítjuk a mérkőzést. Nem sikerült, azért nem, mert a KSI fiataljai óriási szívvel játszottak, nem úgy, mint mi. Hosszabb elemzésre szorul, hogy egy olyan csapattól miként kaptunk kilenc gólt az első két negyedben, amelytől az utolsó kettőben összesen egyet. 

Szegedi VE–KSI 10–10 (3–4, 2–5, 4–1, 1–0) 
Férfi vízilabda OB I., 4. forduló. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda, 250 néző. Vezette: Kun, Csizmadia.  
Szegedi VE: Molnár D. – Sánta 1, Bóbis 1, Lakatos, Horváth Zs., Kürti 1, Boros 1. Csere: Kovács K. (kapus), Kardos, Tóth Gy. 2, Baj 1, Leinweber O. 2, Vékony, Pörge Zs. 1. Vezetőedző: Kiss Csaba.  
KSI: Danka – Szépfalvi 4, Szalai 1, Lantos, Bede, Iriczfalvi 1, Petrák. Csere: Nikész, Mihov 1, Országh, Bodoróczki 1, Mérő, Irmes 2. Vezetőedző: Horváth János. 
Gól – emberelőnyből: 9/5, ill. 7/2. 
Ötméteresből: 2/0, ill. -. 
Kiállítva cserével: Horváth Zs., Kürti. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában