Szegedi hírek

2022.11.21. 18:35

Sikeres sportolók vendégeskedtek a Kőrösyben - fotók

A Kőrösy-iskola vendége volt hétfőn az intézmény egykori diákja, Rea Barnabás és a Pick Szeged csapatkapitánya, Bánhidi Bence. A két kézilabdázó beszélt a sikerhez vezető útról és arról is, mi motiválja még őket.

T. K.

Bánhidi Bence és Rea Barnabás a siker mögötti rengeteg munkáról mesélt a diákoknak. Fotó: Gémes Sándor

Kőrösy-hét zajlik a közgazdasági iskolában, mely során hétfőtől péntekig számtalan program segítségével támogatják a fiatalok pályaválasztását és motivációját tehetségük kibontakoztatására. Tegnap az iskola egykori diákja, Rea Barnabás volt a vendég, aki Bánhidi Bencével érkezett az intézménybe. A Pick Kézilabda Akadémia játékosa és a Pick Szeged Kézilabdacsapat beállója saját példájukon keresztül igyekeztek megmutatni a diákoknak, hogy a tehetség és a szorgalom milyen eredményeket hozhat.

A két kézilabdázó elsőként arról beszélt, melyikük hogyan került arra a posztra, ahol játszik. Bánhidi viccesen megjegyezte: az ügyetlenek mennek a kapuba, a többiekről pedig kiderül, hol a legjobbak. Őt például lövőként játszatták először, mert magas. 

– Ha azon a poszton maradok, valószínűleg az NB 3-ban lennék. Szerencsére kipróbáltak beállóként is – mesélte. Ezt követően a példaképekről esett szó. Mindketten Nagy Lászlót nevezték meg sajátjukként, Bence azonban már maga is példaképnek számít. Mint fogalmazott, ez felelősség, ugyanakkor motiválja és önbizalmat is ad számára. 

A beszélgetés során szó esett arról is, hogy a szegedi kézilabdázók szerint mi vezethet a magas szintű sportsikerekhez. Mindketten egyetértettek abban, hogy ez 80 százalékban a szorgalmon múlik és csak 20 százalékban tesz hozzá a tehetség. Bánhidi Bence ezzel kapcsolatosan elmesélte: sportkarrierje elején, amikor Balatonfüredre igazolt, napi 3 edzése volt, miközben előtte hetente kézilabdázott ennyit. Amikor pedig az edzés 12 kilométer futással kezdődött, őt 2 kilométer után már a társai tolták. Innen indult, mostanra pedig 3 bajnoki címmel büszkélkedhet. Elárulta: nagyon szeretne olimpián játszani, ez még hiányzik az életéből. Rea Barnabás pedig, mivel még sportkarrierje elején jár, egyelőre arra koncentrál, hogy a felnőtt válogatottban bemutatkozhasson.

A jó hangulatú beszélgetésen szó esett még arról, melyik fiú hány nyelven tud káromkodni, melyikük milyen komoly sérüléseket szerzett már, illetve arról is, mivel foglalkoznának sportkarrierjük után. A program végén átvették az iskola által gyűjtött csokoládékat, amiket a Pick Szeged akciójában osztanak majd ki, és természetesen dedikált fotókat is kérhettek tőlük a diákok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában