Női vízilabda OB I.

2022.12.11. 19:45

Bravúros szentesi siker idegenben

A magyar kupa elődöntőjébe jutott III. kerületi TVE otthonából hozta el a három pontot a Valdor Szentes a női vízilabda OB I.-ben. A Kurca-partiak 10–6-os sikert arattak Budapesten, pénteken 18 órától hazai környezetben a hétvégén Bajnokok Ligája-meccseket játszó Dunaújváros ellen zárják az évet a bajnokságban.

Becsei Dávid

A fehér sapkás Szentes fontos sikert aratott a III. kerületi TVE otthonában.

Fotó: Vidovics Ferenc

Szentesi góllal indult a rangadó, amelynek első negyede még hazai előnnyel zárult, ekkor 3–2 állt az eredményjelzőn. A második negyedet már a vendégek nyerték meg eggyel, így a nagyszünetben 4–4-et mutatott a tábla. 

A nagyszünet utánra igazán összeállt a szentesiek védekezés, jól működtek a blokkok, mögötte pedig a kapuban Füsti Molnár Janka is remekelt. Mindössze kétszer törte fel a szentesi falat a hazai csapat, így magabiztos vendégsiker született. 

Matajsz Márk: – Mindkét csapatnak gratulálok, mert egy komoly, intenzív, brusztos és nyíltsisakos mérkőzést játszott egymással. Amióta megszületett a sorsolásunk, erre a találkozóra készültünk. Úgy terveztük, hogy a Győr és a III. kerület ellen megszerezzük az összes pontot az ünnepek előtt, és akkor lehet egy boldog karácsonyunk. Ez szerencsére sikerült. Büszke vagyok a csapatomra, mert amiket megbeszéltünk, végrehajtották. Nagyszerűen védekeztünk, Janka is kiválóan védett, ott voltak a blokkjaink a helyén. Óriási eredmény ez a győzelem számunkra, hiszen azt a III. kerületet sikerült legyőznünk bajnokin idegenben, amely a BVSC-t legyőzve bejutott a magyar kupa elődöntőjébe. 

III. kerületi TVE–Valdor Szentes 6–10 (3–2, 1–2, 1–3, 1–3) 
Női vízilabda OB I., 7. forduló. Budapest, III. kerületi TVE uszoda. Vezette: Donauer, Csizmadia. 
III. kerületi TVE: Torkos – Brezovszki 2, Kiss P., Veresné Illés 2, Hnatyszyn 1, Kudella, Gyöngyössy. Csere: Keresztes, Zöld, Hajdú 1, Gasparics. Vezetőedző: Lukács Dénes. 
Valdor Szentes: Füsti Molnár – Varga V. 1, Hevesi 1, Dankina 1, Bonca 1, Kövér-Kis 2, Tóth F. 2. Csere: Mácsai K., Horváth L., Bicskei 1, Samsonova 1, Korom, Horváth Zs. Vezetőedző: Matajsz Márk. 
Gól – emberelőnyből: 9/2, ill. 8/2. 
Ötméteresből: 1/1, ill. 2/2. 
Kipontozódott: Veresné Illés, ill. Samsonova. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában