Helyi sport

2022.12.15. 09:00

Évzáróra készül a Vásárhelyi Kosársuli

Idei utolsó bajnokiját játssza pénteken a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli férfi kosárlabdacsapata, amely a sereghajtó Nyíregyházát fogadja 18.30-tól a Hódtói sportcsarnokban.

V. P.

A vásárhelyiek hazai pályán zárják a 2022-es évet.

Fotó: Vásárhelyi Kosársuli

Néhány hete már Vuk Pavlovics vezetésével készül a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli: a csapat korábbi trénere, Szlobodan Kalinics ugyanis magánéleti okok miatt nem tudta folytatni a munkáját a vásárhelyiek kispadján, amelyre így a klub addigi játékosa ült le.

– Hirtelen ért engem is a változás. Mindig is készültem erre a pályára, és úgy gondolom, ha edzősködésben gondolkozik, akkor nyitottnak kell lennie. Nem vacilláltam, amikor jött a lehetőség, majd a csapat is hamar felvette a ritmust. A szezon legnehezebb három meccsénél vettem át az irányítást, az első hazait bravúrral sikerült megnyerni. Az utóbbi két idegenbeli meccs a betegségek és a sérüléshullám miatt nem sikerült fényesen, de koncentráltak maradtunk, és dolgozunk tovább a céljainkért – mondta Vuk Pavlovics.

Pénteken 18.30-tól a sereghajtó Nyíregyháza ellen játszik idén utoljára a Kosársuli.

– Mindenképpen szeretnék nyerni, ugyanakkor nem számítok könnyű meccsre. Ellenfelünk kerete erősödött a szezon közben, a meccseik alapján feljavult a játékuk is. Ha dominánsan, koncentráltan és jó csapategységgel játszanánk, valamint limitálni tudjuk a támadásaikat, akkor nem lehet gond a győzelem – tette hozzá a vásárhelyiek trénere, aki elmondta: a betegek közül mindenki felépült, ugyanakkor a sérülések miatt még nem tudni, kire számíthat pénteken. Pavlovics kiemelte, eddig is megoldották a hiányzók pótlását, mindenki igyekezett betölteni azt a szerepet, amelyben éppen szükség volt rá.

A vásárhelyiek 11 forduló után 4 győzelemmel és 7 vereséggel a tabella 9. helyéről várhatják a visszavágókat.

–  Idén talán a legnehezebb a sorsolásunk, hiszen három hazai és nyolc idegenbeli meccset játszottunk eddig. Április elejéig viszont nagyon sok hazai meccsünk lesz, így szeretnénk egy győzelmi szériát produkálni – zárta Vuk Pavlovics. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában