Férfi vízilabda OB I.

2023.01.14. 19:16

A Metalcom Szentes 434 nap után nyert újra bajnoki meccset

Sikeresen indult Komlósi Péter edzői karrierje a Metalcom Szentes OB I.-es férfi vízilabdacsapatánál, miután az új év első mérkőzésén a nyolcadik fordulóban végig vezetve nyertek a Kurca-partiak 12–11-re a KSI vendégeként. Az UVSE is kikapott a Ferencvárostól, így a Szentes elindult felfelé a tabellán és már a tizedik helyen áll.

Becsei Dávid

Illusztráció: Török János

434 nap után ismét bajnoki győzelemnek örülhetett a szentesi férfi vízilabdacsapat. Utoljára a Debrecent győzték le még 2021. november hatodikán 12–7-re. Azóta mindössze egy sikeresen lejátszott osztályozónak örülhettek, miközben a kispadon Pellei Csabát Szilágyi Péter váltotta, majd Vörös Viktor került oda ideiglenesen. Most a szezon végéig kinevezett Komlósival indult el felfelé a tabellán a Metalcom. 

Magához ragadta a kezdeményezést már a mérkőzés elején a Szentes, amelynek kapujában Kardos Gergely mutatott be bravúrokat már az első percekben is. Chilkó és Hegedűs góljaival 2–0-ra vezettek, de egy negyed után 3–3 állt az eredményjelzőn. 

Akárcsak az első, a második negyed is szentesi góllal folytatódott, majd a különbség is hízni kezdett a két csapat között. A nagyszünetre 7–4-es vendégvezetéssel mentek. Ezután sem dőlhettek hátra Komlósiék, ugyanis 8–7-re visszajött a KSI. A egyenlítésért viszont már nem támadhattak a fővárosi fiatalok, mivel előbb Gusarov, majd egy labdaszerzés után Mátyók volt eredményes.

Az utolsó negyed derekán már 11–7-re és 12–8-ra vezetett a Metalcom, amelynek a győzelem úgysem forgott veszélyben, hogy a hazaiak sorozatban három gólt szereztek – az utolsót egy másodperccel a mérkőzés vége előtt. 

Komlósi Péter: – Ez a három pont egy másfélhónapos munka első gyümölcse. Nagyon fontos győzelmet arattunk, reméltük, hogy mára annyira összeáll a játékunk, hogy az eredményben is megmutatkozik. Attól féltem, ha elkezd fogyni a koncentráció vagy fáradunk, akkor nem fogjuk tudni tartani a megbeszélteket. Voltak hibáink, de nagyon örülünk a győzelemnek, mert szüksége volt már rá a csapatnak. Gratulálok a KSI-nek is, mert nagyon nehéz meccsre kényszerítettek bennünket, az utolsó percig nyitott találkozót játszottunk. 

KSI–Metalcom Szentes 11–12 (3–3, 1–4, 3–3, 4–2) 
Férfi vízilabda OB I., 8. forduló. Budapest, Komjádi Béla Sportuszoda. Vezette: Kovács Cs. T., Csanádi. 
KSI: Szalai M. – Szépfalvi, Nagy Á. 5, Szalai P. 5, Bede, Iriczfalvi 1, Petrák. Csere: Fejes (kapus), Mihov, Pocsai, Lantos, Bodoróczki, Niklász, Irmes. Vezetőedző: Horváth János. 
Metalcom Szentes: Kardos – Mátyók 3, Bozó, Hegedűs 2, Fülöp, Gusarov 2, Hajdú. Csere: Pethe, Tapasztó, Chilkó 3, Kürti-Szabó M., Vismeg B. 2. Vezetőedző: Komlósi Péter. 
Gól – emberelőnyből: 15/4, ill. 15/3. 
Kiállítva cserével: Szalai P., ill. Tapasztó, Bozó. 
Kipontozódott: Szépfalvi, Lantos, ill. Chilkó, Hajdú. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában