Férfi vízilabda OB I.

2023.01.31. 19:45

A Szeged a szentesi rangadó esélyese

Egyetért abban a szentesi vezetőedző és a szegedi vízilabdázó, hogy a két csapat szerdán 19 órakor kezdődő rangadóján utóbbi az esélyesebb papíron a három pontra. Előrébb jár a Szeged, de éppen ők bizonyították a Szolnok ellen, hogy a kevésbé éles csapat ellen lehet meglepetést okozni.

Becsei Dávid

Bóbis Botond szegedi vízilabdázó a kötelező győzelem kategóriájába sorolja a Szentes elleni idegenbeli mérkőzést.

Fotó: Frank Yvette – archív

Vesztes mérkőzésből érkezik a helyi rangadóra a Metalcom Szentes és a Szegedi VE is, mégis ellentétes előjelekkel. Előbbi otthonában is utóbbi a lényegesen esélyesebb a három pont megszerzésére. 

– A Miskolc elleni találkozó legnagyobb tanúsága, hogy volt egy váza és kerete a részünkről, de annyira még nem szilárdultak meg a dolgaink, hogy akkor is mindig helyes döntéseket hozzunk, amikor fáradunk vagy éppen feszült a meccs – vonta le következtetését lapunk érdeklődésére Komlósi Péter, a Metalcom Szentes vezetőedzője. 

Komlósi Péter csapata körében a Miskolc ellen 10–8-ra elvesztett mérkőzésen.
Fotós: Vidovics Ferenc

A szegediekkel játékosként 2009-ben LEN-kupát nyert Komlósi úgy fogalmazott, leginkább időben van hátrányuk a többiekhez képest. 

– A srácok hozzáállásával és akaratával elégedett voltam. A Miskolc ellenivel együtt négy olyan meccsünk van sorozatban, ami ad esélyt a győzelemre, ezekből az elsőt elvesztettük. Bravúr és szerencse is kell a sikerhez, a meccs után azt mondtam a játékosoknak, hogy ne lógassák az orrukat, mert a meccs közben kell jól teljesíteni, utána már kár bánkódni, előre kell tekinteni – folytatta. 

A mai ellenfélről úgy beszélt, a szegediek másfél éve együtt vannak, ez óriási előny. Amit csinálnak, jól csinálnak, így bravúrra lesz ellenük szükség, de mindent megtesznek ezért. 

 

A szegediek játékosa, Bóbis Botond úgy vélekedett, a Szentesi elleni idegenbeli találkozó a kötelező győzelem kategóriájába tartozik. 

– A januári teljesítményünket tekintve inkább félig üres a pohár számunkra. Miskolcon fontos két pontot hullajtottunk el, de Egerben is gyarapíthattuk volna a pontjaink számát éppen. A Szolnok elleni hazai bravúrsikerrel viszont kompenzáltuk ezeket – összegzett. 

A Szentes–Szeged erőviszonyokat tekintve nagyjából hasonlóak, mint a Szeged–Szolnok meccsen. 

– Nem akarunk abba a hibába esni, mint a Szolnok, amely a nemzetközi meccsek és magyar rangadók közepette egy kicsit lebecsült bennünket. Maximális tisztelettel utazunk Szentesre, győzni szeretnénk, olyan különbséggel, amilyennel csak tudunk. Az edzőváltás óta kétkapuztunk már velük, érezhető a változás a két éra között – jellemezte szentesi csapatot Bóbis. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában