Férfi vízilabda OB I.

2023.01.13. 17:01

A Szentes és a Szeged egymás elleni kétkapuzással készült a bajnoki nyitányra

Erőltetett menetet kezd meg a Szegedi VE és a Metalcom Szentes a férfi vízilabda OB I.-ben. Egy héten belül három bajnoki mérkőzés vár mindkét csapatra, köztük igazi rangadókkal. A szegediek szombaton Egerben ugranak medencébe, míg a szentesiek a KSI vendégei lesznek.

Becsei Dávid

Boros Tamásékra (a labdával) kiélezett mérkőzés várhat Egerben szombaton este.

Fotó: Karnok Csaba

Az ősszel Szegedről egy pontot raboló KSI vendége lesz holnap 11 óra 30 perctől a Metalcom Szentes a férfi vízilabda OB I. nyolcadik fordulójában. A Kurca-partiak célja, hogy edzőváltás –decemberben Szilágyi Pétert Vörös Viktor váltotta, majd a szezon végéig Komlósi Péter kapta meg az edzői feladatokat – után elmozduljanak a tabella sereghajtó pozíciójából. 

– Egy új dolgot próbálunk felépíteni, aminek a megszilárdításához időre van szükségünk. A tabella alapján az első meccsünk rögtön rangadó, amin fontos lenne számunkra a jó nyitány, hogy elinduljunk felfelé – hangsúlyozta a Szentesi VK közösségi oldalán az új vezetőedző, Komlósi Péter. 

A tréner elmondása szerint a szerb légiósra, Uros Vasicsra két hónapja nem számíthatnak ujjsérülés miatt, azonban a következő héten már munkába áll. 

– A KSI ellen a győzelem a célunk, illetve az, hogy négy negyeden át megfelelő koncentrációval és hozzáállással már az új taktikai elemeket betartva, fegyelmezetten játsszunk – fogalmazta meg az első célokat. 

A hétvége egyik legkiélezettebb csatájaként írt a Magyar Vízilabda-szövetség (MVLSZ) a Szegedi VE ma 18 órakor kezdődő egri találkozójáról. Ennek oka, hogy a hazaiak hatodikak a tabellán tíz ponttal, míg a vendégek nyolcadikak nyolccal. 

Egyetértek a megállapítással, hiszen közvetlen riválisok vagyunk és tavaly is jó meccsek játszottunk ellenük, csak nem sikerült nyerni. Idén ezt szeretnénk megtörni, a sokéves sikertelenségünket Egerben. Ennek a kulcsa a védekezés. Kevés gólon tartani őket, illetve a bajnokság egyik legjobb centerét, Nikola Murisicset kell minél inkább hatástalanítanunk

 – jegyezte meg érdeklődésünkre Sánta Dániel, a Szegedi VE csapatkapitánya, aki korábban megfordult az egri csapatban. 

Hangsúlyozta, fontos, hogy elhiggyék, tudnak nyerni a hevesiek vendégeként. Azért fontos ez, mert a KSI ellen otthon elbukott két pontot az ilyen rangadókon hozhatják vissza egy-egy győzelemmel.

 A hét közepén a Szentes és a Szeged egymással kétkapuzott utóbbi uszodájában. Erről úgy vélekedett Sánta, azért volt erre szükég, hogy a berozsdásodott meccsrutint egy picit előcsalogassák. 

– Mindkét csapatnak jól jött a gyakorlás, remélem mindkettő profitál ebből a hétvégén – fogadkozott Sánta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában