Rosta a legeredményesebb magyar

2023.01.18. 13:40

Férfi kézi-vb: így fest a góllövőlista a középdöntő előtt

Lezárult az első szakasz, vagyis a csoportkör a férfi kézilabda-világbajnokságon. A góllövőlistát az izlandi Bjarki Mar Elísson és a dán Mathias Gidsel vezeti 26-26 góllal, míg a harmadik helyen a montenegrói Branko Vujovics áll 25 találattal.

Becsei Dávid

A világbajnoki góllövőlistát a Telekom Veszprém izlandi válogatott balszélsője, Bjarki Mar Elísson vezeti három mérkőzést követően.

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Három lejátszott csoportmérkőzés után vizsgáltuk meg a góllövőlista összetételét a férfi kézilabda-világbajnokságon. Az élen a Telekom Veszprém izlandi balszélsője áll megosztva a német Füchse Berlin dán jobbátlövőjével. Előbbi huszonhat góljából hatot hétméteresből szerzett, a büntetőket hibátlanul értékesítette. A holland Kay Smits huszonnégy gólnál jár, nyolcból nyolc hetest belőve. A montenegrói Milos Vujovics is huszonnégyszer zörgette meg az ellenfelek hálóját, tízből kilenc hétméterest váltott gólra.

ROSTA Miklós
A magyar válogatott házi góllövőlistáját az OTP Bank-Pick Szeged beállója, Rosta Miklós vezeti tizenhárom találattal.
Fotós: Kovács Tamás / Forrás: MTI

A magyar válogatott házi góllövőlistáját a szegedi Rosta Miklós vezeti tizenhárom találattal, őt követi tizeneggyel Bodó Richárd, Bóka Bendegúz és Rodríguez Pedro tíz-tíz, Bánhidi Bence kilenc góllal.

A világbajnoki góllövőlista élmezőnye:

1. Bjarki Mar Elísson (izlandi) és Mathias Gidsel (dán) 26-26,

3. Branko Vujovics (montenegrói) 25,

4. Kay Smits (holland) és Milos Vujovics (montenegrói) 24-24,

6. Erwin Feuchtmann (chilei) 23,

7. Arkadiusz Moryto (lengyel) 21,

8. Diego Simonet (argentin) 20,

9. Aleks Vlah (szlovén) 19,

10. Mikkel Hansen (dán), Ahmad Madadi (katari), Kentin Mahé (francia) és Sander Sagosen (norvég) 18 góllal.

A részletes góllövőlistát ide kattintva olvashatja el.

A tizedik legtöbb asszisztot Lékai Máté – tizennégyet – osztotta ki a Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) hivatalos statisztikái szerint. Ebben az összevetésben három meccs után a montenegrói Bozo Andjelics, a német Juri Knorr és chilei Rodrigo Salinas a legjobb húsz-húsz helyzetbe hozással. A lista elején található még Sagosen (16 assziszt), az izlandi Gisli Kristjánsson (15), Nédim Rémili (15), a holland Luc Steins (15) és Gidsel (13).

A gólokat és az asszisztokat magába foglaló kanadai táblázat élén a dán Mathias Gidsel áll 39 ponttal (26 gól, 13 assziszt). Őt követi Knorr (16, 20), B. Vujovics (25, 11) és Smits (24, 11). A legeredményesebb magyar játékos ebben a statisztikában Lékai kilenc góljával és tizennégy asszisztjával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában