Helyi sport

2023.01.24. 20:08

Kölcsönadták Maronka Zsombort

Marad a spanyol ligában a szegedi kosárlabdázó.

V. P.

Maronka Zsombor marad az ACB Ligában.

Fotó: acb.com

Sevillába teszi át a székhelyét Maronka Zsombor: kedden este ugyanis bejelentették, hogy kölcsönben a Real Betisben folytatja karrierjét a Naturtex-SZTE-Szedeákban nevelkedett kosaras.

A 20 éves játékos 2014-ben került a Joventut Badalonához, amelynek színeiben az idei szezonban hat meccsen játszott a spanyol ligában, míg négy alkalommal a Eurocupban is szerepet kapott – a nemzetközi sorozatban átlagban 10 perc alatt két pontot szerzett.

A magyar felnőtt válogatottban is bemutatkozott kosaras új csapata az ACB Liga 18., utolsó helyén áll, de ugyanilyen mérlege van a 16. Manresának is, a 14. Granada pedig csak két győzelemmel előzi meg a sevillaiakat.

Zsombor vasárnap a Zaragoza elleni idegenbeli bajnokin debütálhat a Betisben, ami egyben egy fontos meccs is lesz számukra, hiszen a Zaragoza a 15. helyen áll, és csak egy győzelemmel előzi meg a Betist.

Zsomborral tavaly nyáron beszélgettünk, akkor elárulta, akadt érte érdeklődő az NBA-ből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában