A spanyol élvonalban játszik a szegedi Maronka Zsombor

2022.06.20. 11:02

Érdeklődtek iránta az NBA-ből

Újabb szezont zárt a Joventut Badalonával Maronka Zsombor: a 19 éves szegedi kosaras a felnőttek között is szerepet kapott, hosszú távú szerződést írt alá, és közben komoly érdeklődője is volt az Egyesült Államokból.

Vajgely Pál

Maronka Zsombort kiválasztotta volna az Oklahoma City, jövőre még többet szeretne játszani spanyol csapatában. Fotó: euroleaguebasketball.net

Ez volt az eddigi legnehezebb évem, dupla dinamikával, két csapattal dolgoztam, és egyéni képzésekre is jártam, nagyon hosszú szezon volt. Sokat tanultam ebből az évből, bár magamtól többet vártam idén. Az összkép viszont teljesen pozitív, hiszen szerződést hosszabbított velem a klub – mondta lapunknak Maronka Zsombor, akivel nemrégiben 2027-ig szóló kontraktust kötött a spanyol élvonalban szereplő Joventut Badalona.Zsombor neve a tavalyi év után idén is ott volt az észak-amerikai profi bajnokság, az NBA draftján, viszont a napokban visszalépett ettől. 

Valamit valamiért. Elődöntőt játszottunk a Barcelona ellen, így itt kellett legyek a csapattal. Június 23-án van a draft, tizenharmadikáig lehet kivenni a nevedet a listából. Nemrég szólt az ügynököm, hogy két-három csapat érdeklődne, az Oklahoma City volt a legelszántabb. Azt mondták, ha látnának, akkor egy második körös választással elvinnének, de nem tudtam kiutazni az Egyesült Államokba, hiszen csak két napom maradt volna a szezonzárást követően. Talán jövőre egyre több lehetőségem lesz a spanyol ACB-ben is játszani, és az alapján kell majd dönteniük, mert időm valószínűleg nem lesz több a kiutazásra – részletezte döntésének okait. 

Zsombor hozzátette, nem elvesztegetett lehetőségként tekint erre, nagyon sok mindent megtapasztalt idén. 

Csütörtökön sikeres gyakorlati vizsgát tettem autóvezetésből, így megvan a jogosítványom. Most várom a híreket, mert elképzelhető, hogy ki tudok menni az Egyesült Államokba edzeni két hétre. Hosszú év volt, de jó volt, hogy idáig eljutottunk a csapattal. Július első hetében elmegyünk a családdal nyaralni, akkor csak a strand és a pihenés lesz előtérben, semmi kosárlabda – utána viszont kezdődik a felkészülés az új szezonra – mondta az elkövetkezendő hetek programjáról. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában