Férfi kézilabda

2023.01.23. 17:22

OTP Bank-Pick Szeged: sztáredző és fiai érkezhetnek, februárban dőlhet el a sorsuk

Újabb sztáredzőt hoztak hírbe az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatával. Február elején születhet döntés.

Becsei Dávid

Talant Dujshebaev 2022. december 7-én még a Kielce edzőjeként járt a Pick Arénában.

Fotó: Karnok Csaba

A lengyel wyborcza.pl értesülései szerint a Pick Szeged konkrét ajánlatot tett, hogy leigazolja Talant Dujshebaev vezetőedzőt, valamint két fiát, a 30 éves jobbátlövő Alex Dujshebaevet, illetve a 25 esztendős Daniel Dujshebaevet. Mindkét kézilabdázó a spanyol válogatottal jelenleg a világbajnokságon vesz részt, klubjuk a Kielce, amely 2016-ban megnyerte a Bajnokok Ligáját, tavaly pedig hétméteresek után veszítette el a döntőt a Barcelona ellen. 

A lengyel újság szerint a kielcei vezetésnek január végéig kell új névadó szponzort keresnie, miután az eddigi alkoholt gyártó cég, a Lomza szerződést bontott a lengyel bajnokkal. 

Úgy tudjuk, hogy Talant Dujshebaevnek konkrét ajánlata van a Pick Szegedtől. Vele együtt mindkét fia Magyarországra költözne. Február elején születhet döntés, minden azon múlik, hogy a Kielcének sikerül-e új névadó szponzort találnia. Ha igen, akkor a Dujshebaev-család marad Lengyelországban. Ha nem, akkor a Magyarországra költözésük gyakorlatilag biztos

 – áll a cikkében. 

Az OTP Bank-Pick Szeged október végén közös megegyezéssel bontotta fel szerződését Juan Carlos Pastorral, aki így tíz év után távozik majd az ötszörös magyar bajnoktól. 

Korábban a Nemzeti Sport információi alapján azt írtuk, Raúl Gonzálezt is hírbe hozták a szegedi kispaddal. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában