Férfi kézilabda

2022.11.22. 16:42

Pastor után is spanyol edzője lehet a Pick Szegednek – sajtóhír

A Nemzeti Sport információi szerint a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata felvette a kapcsolatot a francia Paris Saint-Germain vezetőedzőjével, Raúl Gonzálezzel, hogy nyártól átvegye az ötszörös magyar bajnok irányítását. A trénerrel állítólag biztatóan alakulnak a tárgyalások.

B.D.

A Vardar Szkopjéval 2017-ben Bajnokok Ligáját nyert. Raúl González 2018 óta a PSG-t irányítja, most Pastor lehetséges utódjaként említik.

Fotó: Szabó Miklós/MW

Tíz év után 2023. június 30-án megszűnik a szerződése a Pick Szegeddel Juan Carlos Pastor vezetőedzőnek. A Nemzeti Sport úgy értesült, hogy a spanyol szakembert egy honfitársa követheti, méghozzá az a Raúl González, aki 2018 óta a francia sztárcsapatot, a PSG-t irányítja. A sportnapilap tudni véli, hogy Raúllal két játékos is jönne Párizsból Szegedre. A lett óriás, a jobbátlövő Dainis Kristopans a régóta sérüléssel bajlódó Luka Stepancic helyét vehetné át, de a cikk szerint a spanyol válogatott jobbszélsője, Ferran Solé is áttenné székhelyét a Tisza-parti városba.

Kész tényként kezeli a lap Emil Kheri Imsgard érkezését Elverumból, míg úgy fogalmaz, Mirko Alilovic valószínűleg távozik. Értesülésük szerint Pastor eligazolásával még az is előfordulhat, hogy Alexander Blonz mégis marad a Pick Arénában. A cikk azonban egy sejtelmes bekezdéssel ér véget.

– Úgy tudjuk, Raúl González edzői stábjának kialakítása még folyamatban van, itt érheti kellemes meglepetés is a Szeged-szurkolókat, Juan Carlos Pastor pedig hazájában vállal majd munkát – áll a Nemzeti Sport cikkében.

A Pick Szeged holnap 18.45-től a szlovén bajnok Celjével játszik fontos Bajnokok Ligája-mérkőzést hazai környezetben, majd szombaton 18 órától a bajnokságban a NEKA-t fogadják.

Névjegy

A Pick Szegeddel hírbe hozott tréner, Raúl González (52 éves) 1970. január 8-án Valladolidban született, akárcsak az 54 esztendős Juan Carlos Pastor. Raúl kézilabdázóként az 1996-os atlantai olimpián bronzérmet nyert hazája válogatottjával. Vezetőedzőként eddigi legnagyobb sikerét az észak-macedón Vardar Szkopjéval érte el, 2017-ben megnyerte a Bajnokok Ligáját. 2018 óta a PSG trénereként dolgozik. A francia sztárcsapattal rendre megnyeri a bajnokságot, azonban a hőn áhított BL-győzelem eddig nem jött össze az együttessel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában