Ismerős ellenfél a Tiszavirágban

2023.02.21. 09:00

A Szeged és a Szentes is itthon folytatja a férfi OB I.-ben

Ismét két fordulót rendeznek ezen a héten, a férfi vízilabda OB I. tizenhatodik fordulójában. Holnap 18 órától a Metalcom Szentes az Egert, 20 órától pedig a Zue.hu Szegedi VE a Vasast fogadja.

B.D.

Fotó: Karnok Csaba

Igazi vízilabdás estét rendeznek holnap Szentesen. 18 órától a férficsapat az Egert látja vendégül bajnokin, míg 20 órától a női együttes a címvédő UVSE-t fogadja. A férfiak még nem mozdultak el az osztályozót jelentő tizenharmadik helyről, éppen ezért minden pontra szükségük van. A Kurca-partiak idény közben igazolt játékosa, Biros Barnabás úgy fogalmazott lapunknak, az Eger ellen mindenképpen szeretnének győzni, úgy ugranak medencébe, hogy ez az egyértelmű cél. 

Az októberi második fordulóban gólgazdag találkozott játszott egymással az Eger és a Szentes, még Szilágyi Péter irányítása alatt 16–11-re nyertek a hevesiek. Az Eger a februári négymeccses sorozatát hat ponttal zárta. Harmincgólos mérkőzésen 16–14-re győzte le egy héttel korábban otthon a BVSC-t, a Pécset pedig a hónap elején 14–6-ra. A Szolnok és a Ferencváros vendégeként viszont gólínség sújtotta őket, előbbivel szemben 11–4-es, utóbbival 14–3-as vereséget szenvedett. 

A Metalcom egy bátorítónak számító 14–9-es vereséggel hangolt az Eger elleni találkozóra. 

Valószínűleg a Szentesnél is nehezebb összecsapás vár a Zue.hu Szegedi VE-re, amely a tizennyolcszoros bajnok Vasast látja vendégül. Az angyalföldi az egyik legsikeresebb klubja a magyar férfi vízilabdának. A 2022–2023-as idényben már harmadszor találkozik a Szeged és a Vasas, ugyanis a bajnokság őszi fordulója mellett a BENU Magyar Kupa negyeddöntőjében is összesorsolták őket. Az OB I.-ben szorosabb negyedet játszva 14–7-es vereséget szenvedtek Kiss Csaba vezetőedző tanítványai. A magyar kupában kettős győzelemmel jutott tovább a piros-kék klub. Idegenben 13–6-ra kapott ki a Szeged, míg itthon 13–9-re nyertek a vendégek. 

A 16. forduló programja, szerda, 18 óra: Metalcom Szentes–Eger. 19.30: Miskolc–KSI, Kaposvár–Pécs. 20 óra: BVSC–Szolnok, Zue.hu Szegedi VE–Vasas, Honvéd–Ferencváros, UVSE–OSC. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában