Férfi vízilabda OB I.

2023.02.25. 14:48

A Szegedi VE gólzáporos győzelemmel vett revánsot idegenben

Hamar megnyugtató különbség alakult ki, végül magabiztos, 18–7-es sikert aratott a Zue.hu Szegedi VE a sereghajtó KSI otthonában a férfi vízilabda OB I. 17. fordulójában.

Becsei Dávid

Boros Tamás négy gólt jegyzett a KSI otthonában.

Fotó: Török János

A mezőny legjobbja a parádés teljesítményt nyújtó Bóbis Botond volt. Hat lövéséből hat gól született, a meccset az ő találata nyitotta ötméteresből. 1–1 után 7–1-re lépett el a Szeged, a második negyed viszont szorosabb játékot hozott. Ez csak részsikernek bizonyult hazai szempontból, fordulást követően is uralta a játékot a felsőházi rájátszásba törekvő vendégcsapat. A legnagyobb különbség az utolsó két percre alakult ki, amelyet Bóbis duplájával őrzött meg a Szeged. 

 

Legközelebb március 18-án 16 órakor ugrik vízbe bajnokin a Szeged, ekkor az UVSE vendége lesz. 

 

Kiss Csaba: – Gratulálok a KSI-nek, mert a sok hiányzó ellenére tisztesen helytállt, ráadásul a második negyedben egy kis zavart is okozott a játékunkban. A szegedi fájó döntetlen miatt volt törlesztenivalónk. Nem állt vissza ezzel a győzelemmel minden a régi kerékvágásba, de bebizonyították a játékosaim, hogy van azért különbség a két csapat között. Jól mutatott ez a mérkőzés, nekem is új élmény volt, hogy úgy lehetett meccselni, nem kellett attól félni, mikor lesz újra szoros az eredmény. Jön egy kis pihenés és kemény munka, majd fontos feladatok várnak ránk, sorozatban jönnek majd a rangadók. 

KSI–Zue.hu Szegedi VE 7–18 (1–6, 3–4, 1–3, 2–5) 
Férfi vízilabda OB I., 17. forduló. Budapest, Komjádi Béla Sportuszoda. Vezette: Rubos, Csanádi. 
KSI: Fejes – Szalai P. 2, Lantos, Bede 2, Iriczfalvi, Irmes 3, Petrák. Csere: Kiss G. (kapus), Szépfalvi, Nagy Z., Mihov, Pocsai, Bodoróczki, Pető. Vezetőedző: Horváth János. 
Zue.hu Szegedi VE: Molnár D. – Leinweber 2, Kardos 1, Bóbis 6, Lakatos 2, Baj 1, Horváth Zs. Csere: Kovács K. (kapus), Tóth Gy. 1, Boros 4, Kasza 1, Vékony, Pörge. Vezetőedző: Kiss Csaba. 
Gól – emberelőnyből: 6/0, ill. 5/3. 
Ötméteresből: 1/1, ill. 4/3. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában