Férfi vízilabda OB I.

2023.02.13. 17:22

Bajnokaspiráns ellen játszik a Szeged és a Szentes

Bajnokaspiráns ellenfelek várnak a Zue.hu Szegedi VE-re és a Metalcom Szentesre a férfi vízilabda OB I. 15. fordulójában. Holnap 17.30-tól a Tiszavirág Sportuszodában az OSC ugrik medencébe, míg a Kurca-partiak 20.30-tól a címvédő Ferencváros vendégei lesznek.

Becsei Dávid

A fehér sapkás szentesieknek minél több pontra lesz szükségük a tavasszal.

Fotó: Vidovics Ferenc

Másodszor sikerült a szezonban pontot szerezniük a szentesi férfi vízilabdázóknak. A Pécs vendégeként játszott a Metalcom 9–9-es döntetlent az elmúlt hétvégén. A pontszerzésből a Kurca-partiak friss igazolása, Biros Barnabás három góllal vette ki a részét. 

– Maximálisan nem vagyok elégedett, mert nem nyertünk. Emiatt van egy picit hiányérzetem, de szerencsére fejlődő tendenciát mutatunk. Biztos vagyok benne, hogy tavasszal több pontot gyűjtünk majd, mint tette azt a csapat az ősszel – válaszolta érdeklődésünkre Biros Barnabás, aki legutóbb a Miskolcban vízilabdázott. 

A 27 éves játékos feleségével és héthónapos kisfiával költözött Szentesre. Kiemelte, nagyon jól fogadták érkezését az öltözőben, a városban is egyre jobban kiismeri már magát.

 – Ez egy jó alap, amit most Komlósi Péter vezetőedzőedző elkezdett a csapattal. A Ferencváros elleni meccsre felkészülési mérkőzésként tekintünk, ami nekem is segíthet a többiekkel az összecsiszolódásban. Jövő szerdán győzni szeretnénk itthon az Eger ellen. Nehéz időszakát éli a szentesi férfi vízilabda, ezért kérem a szurkolókat, hogy jöjjenek majd és segítsenek nekünk, mert sokat hozzá tudnak tenni a teljesítményünkhöz – mondta a 25 éves pólós. 

A Zue.hu Szegedi VE kedden 17.30-tól az OSC-t fogadja. A vendégek a tabella második helyén állnak, a hazaiak nyolcadikok. A vendégeknél két játékos szerepel, akik korábban megfordultak Szegeden. Tóth Márton kettő, Manhercz Krisztián három szezont töltött itt. 

– Varga Dániel személyében kiváló edzője van a csak magyar játékosokból álló OSC-nek, a legtöbbjük jelenleg vagy korábban játszott is a válogatottban. Remélem, fel tudjuk venni a sebességüket, mert a hétvégén egy küzdelmes mérkőzést játszottunk Kaposváron. Szeretném viszontlátni azt a harcosságot a fiúkon, amit legutóbb megvillantottak, illetve egy picit nagyobb taktikai fegyelmet, mint eddig – osztotta meg várakozását Kiss Csaba, a Szeged trénere.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában