Helyi sport

2023.02.06. 15:32

Bronzérmet nyert Nógrádi Bence a váltóval

V. P.

Nógrádi Bence jól tartotta a pozícióját a döntő végén.

Fotó: Árvai Károly

Az 5000 méteres magyar férfi váltó bravúros teljesítménnyel bronzérmet nyert a rövidpályás gyorskorcsolyázók drezdai világkupaversenyén. 

A váltó tagja volt az FTC-ben sportoló szegedi Nógrádi Bence, a magyar váltó pedig az elődöntőben az utolsó körben előzte meg a kazahokat, így jutott be a fináléba. A Varnyú Alex, Nógrádi Bence, Talabos Attila, Tiborcz Dániel összetételű négyes eleinte a mezőny végén állt, de nem szakadt le a riválisoktól, majd a hajrában az olimpiai bajnok kanadai csapat elrontott egy váltást, így a magyarok dobogós pozícióba kerültek. A végén Nógrádi és Tiborcz is remekül védte a pozícióját, és sikerült maguk mögött tartani a kanadaiakat, így bronzérmes lett a magyar váltó.

Szinte csak szegediek alkották a 3000 méteres női váltót, amely a kisdöntőben volt érdekelt. Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Somodi Maja volt a szegedi trió, mellettük Bácskai Sára Luca versenyzett, akik az amerikaiakat megelőzve a hetedik helyen végeztek. 

Az egyéni futamok tekintetében Jászapáti Petra és Nógrádi Bence is nyolcadik lett 1000 méteren, csakúgy, mint a 2000 méteres vegyesváltó, amelyben szintén Jászapáti Petra és Nógrádi Bence volt érdekelt a szegedi versenyzők közül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában