A szegedi Zsögön Andorral a soraiban

2023.02.27. 09:24

Negyedik lett a tőrcsapat

A vívók kadett Európa-bajnokságának a lettországi Tallinn adott otthont, és az eseményen a Szegedi TE nevelése, a már a Budakalász színeiben tőröző Zsögön Andor is szerepet kapott.

M. J.

A szegedi Zsögön Andor kadett Eb-n járt.

Fotó: www.hunfencing.hu

Egyéniben összesen 84 versenyző volt érdekelt a kadett tőrözők mezőnyében. A szegedi származású, az SZTE-ben nevelkedő Zsögön Andor – aki nemrég igazolt Budakalászra – az igen előkelő 15. helyet szerezte meg. Zsögön az első fordulóban az ukrán Asztasovot 15:10-re, a második körben a román Jurast 15:8-ra verte, majd a nyolcaddöntőben a lengyel Durak 15:10-zel állította meg.

A további magyar indulók közül Rubin Mattia Európa-bajnok lett, Gergely Zoltán holtversenyben 9., míg Orovecz Gergely 41. 

Az egyetlen kadettcsapat, amely nem térhetett éremmel haza Tallinnból, a férfi tőrözőké volt. Ennek ellenére egyetlen rossz szót sem szólhattunk a Gergely Zoltán, Orovecz Gergely, Rubin Mattia, Zsögön Andor összeállítású válogatottra, mi több, őket is komoly dicséret illeti Európa-bajnoki negyedik helyükért – számolt be a csapatküzdelmekről a magyar szövetség.

A németek elleni negyeddöntő igencsak emlékezetesen alakult. A hollandok elleni sima, 45:33-as győzelem után komoly hátrányba kerültek a mieink, tucatnyi tussal is vezettek már a németek. Innen azonban előbb Orovecz Gergely zárkózott, majd az utolsó asszóban az egyéni Európa-bajnok Rubin Mattia előbb egyenlített, majd néhány másodperccel a vívóidő lejárta előtt a győztes tust is beszúrta - 43:42. Itt fogyott el a lendület, a britek elleni elődöntőre Rubin kicsit egyedül maradt, 31:45 lett a vége, a bronzéremért pedig Izraeltől szenvedtek 45:41-es vereséget Zsögönék.

Öt arany- egy ezüst- és négy bronzérem – ez lett végül a magyar kadeti vívóválogatott káprázatos mérlege a tallinni Európa-bajnokságon.

 

Címkék#vívás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában