Remek volt az algyői gála

2023.02.25. 00:13

Egyhangú pontozással győzött Kis Máté – Fotók

Teltház előtt, kiváló hangulatban aratott egyhangú pontozásos győzelmet Kis Máté az örmény-francia ellenfelével szemben, így megszerezte az IBO nagyközépsúlyú nemzetközi bajnoki címét. Az algyői gálán szintén pontozással győzött az est másik szegedi résztvevője, Magyar Kinga is.

V. P.

Végigment a meccs, Kis Máté legyőzte ellenfelét.

Fotó: TOROK JANOS

Népes nézősereg, és kiváló hangulat várta Kis Mátét a péntek esti címmeccsen, ahol az örmény-francia Armen Yepremyan volt az ellenfele.

De ne szaladjunk ennyire előre, mert az algyői sportcsarnokban megrendezett gála mérkőzései jó meccseket hoztak, a szegedi Magyar Kinga bevonulásakor a drukkerek nagyszerű atmoszférát teremtettek. Kinga pedig hamar talpra is ugrasztotta a közönséget, amikor a második menetben a földre küldte Beatrize Aguilart, de a mexikói folytatni tudta a küzdelmet. A továbbiakban is a szegedi bokszoló irányított, és ugyan végigment a meccs, de egyhangú pontozással győzött Magyar Kinga, így legyőzte az eddig legmagasabban rangsorolt ellenfelét.

A korábbi WBO ifjúsági bajnok, Egedi Renátó már a második menetben lezárta a meccsét, miután technikai KO-val nyert – így nem maradt más hátra, jöhetett a gála főmérkőzése.

Az Ismerős Arcok Nélküled c. számát a közönség is énekelte, már amikor nem tapsolt, hiszen megérkezett a ringbe Kis Máté.

 

Az első menet Yapremyan-é volt, de innentől kezdve Kis Máté folyamatosan átvette az irányítást. Ahogy azt a meccs előtt is mondta a szegedi sportoló, ellenfele szívósan bírja a pofonokat, erre nem is cáfolt rá. A hatodik menetben aztán robbantott Máté, a sarokba szorította ellenfelét, és több tiszta találatot is bevitt, de az örmény-francia talpon maradt. A következő menetben is főképp védekezésre kényszerítette ellenfelét a Szeged Box Club öklözője, és bár felvillant, hogy hamarabb befejeződhet a meccs, Yapremyan kiszabadult a kötelek közül. A végén még egy nagy hajrát indított Kis, és végül egyhangú pontozással nyert, így megszerezte az az IBO nagyközépsúlyú nemzetközi bajnoki címét – az estét pedig egy közös Himnusz-éneklés zárta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában