Női vízilabda OB I.

2023.02.19. 12:26

Erre a szentesi eredményre érdemes odafigyelni – KÉPEK

Erősen tartalékos összeállítás ide vagy oda, a Valdor Szentes női vízilabdacsapata szinte csodát tett az OB I. 13- fordulójában. Matajsz Márk tanítványai mindössze kilenc másodpercre voltak a bajnokaspiráns, Bajnokok Ligája négyes döntőbe vágyó Dunaújváros legyőzésétől. A vége 9–9, bravúros pontszerzés idegenben.

Becsei Dávid

A kék sapkás szentesiek a vártnál sokkal jobban megszorongatták a fehér sapkás dunaújvárosiakat.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/MW

Hosszú volt a hiányzók névsora szentesi oldalon, így mindössze hármat tudott cserélni az egész meccsen Matajsz Márk vezetőedző. Hazai oldalon inkább a fáradtság okozhatott gondot, ugyanis nyolc napon belül harmadik mérkőzésüket játszották. Barcelonában a Mediterranit 13–9-re legyőzték a Bajnokok Ligája-negyeddöntő első felvonásán, Szegeden pedig magabiztos, kötelező sikert arattak. 

Fájdalmas pontvesztés dunaújvárosi szempontból. A Szentes bravúrjára sokan felkapták a fejüket.
Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő

Négy perc gólcsend után a Szentes vezetett először. Már ekkor érezni lehetett, van keresni valója a vendégeknek. Kiélezett játék folyt a vízben, felváltva vezettek a csapatok. 5–3-nál és 8–6-nál is a Dunaújváros lépett el két találattal, de mindkétszer felállt a Valdor. 9–8-ra már a szentesiek vezettek ismét, Garda az utolsó pillanatokban egyenlített. 

Szerdán 20 órától már itthon szerepel a Valdor Szentes, a címvédő UVSE-t fogadja. 

Matajsz Márk: – Elképesztően büszke vagyok a lányokra! Egy ilyen eredményre érdemes odafigyelni, egy Bajnokok Ligája-négyes döntőbe igyekvő csapat otthonában tudtunk döntetlent játszani. Ha pedig azt is hozzáteszem, hogy több kulcsjátékosunk hiányzott, mindössze hármat cserélhettem, még inkább emel a siker fényén. Akár még győzhettünk volna is, mert az utolsó dunaújvárosi gól majdnem nem lett az. Úgy küldtem vízbe a lányokat, hogy játsszanak türelmesen. Az elmúlt három év során nem először nem törtünk össze hátrányban, 8–6-ról álltunk fel. Nagyon megsüvegelendő teljesítményt mutatott be a csapat Dunaújvárosban, remekül védekeztünk, emberhátrányban egyetlen gólt sem kaptunk. 

Garda Krisztina négy gólja is kevés volt a hazai győzelemhez.
Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő

Dunaújváros–Valdor Szentes 9–9 (2–1, 2–2, 4–3, 1–3) 
Női vízilabda OB I., 13. forduló. Dunaújváros, Fabó Éva utcai uszoda. Vezette: Fodor, Bors. 
Dunaújváros: Maczkó – Dobi 3, Horváth B., Szabó N., Garda 4, Sümegi 2, Kardos. Csere: Jonkl, Sajben, Mahieu, Somogyvári, Pál R. Vezetőedző: Mihók Attila. 
Valdor Szentes: Füsti Molnár – Varga V. 2, Mácsai K. 1, Dankina 1, Bicskei, Samsonova 1, Bonca 4. Csere: Horváth Zs., Dobos, Korom. Vezetőedző: Matajsz Márk. 
Gól – emberelőnyből: 7/0, ill. 5/4. 
Ötméteresből: 2/2, ill. -. 
Kipontozódott: Varga V. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában