Női vízilabda OB I.

2023.02.06. 17:28

Eufórikus állapotban vízilabdázott és győzött a Valdor Szentes

Hiányos összeállításban okozott meglepetést a BVSC otthonában a Valdor Szentes a női vízilabda OB I.-ben. A 12–10-es sikerre a Kurca-partiak legjobbjával, Varga Viktóriával tekintettünk vissza. A négygólos játékos a védekezést és az orosz légiósok labdaszerzéseit emelte ki a siker kulcsaként, mindamellett, hogy igazi csapatmunkaként jellemezte a három pont megszerzését.

Becsei Dávid

Varga Viktória hat lövésből négy gólt szerzett a Szőnyi úti uszodában.

Fotó: Vidovics Ferenc

– Eufórikus állapotban játszottunk szinte az egész mérkőzésen, nehéz minden pillanatára visszaemlékezni – válaszolta kérésünkre Varga Viktória, a Valdor Szentes vízilabdázója, aki a BVSC otthonában aratott 12–10-es sikerből négy góllal vette ki a részét. 

Úgy fogalmazott, nagyon nehéz mérkőzést játszottak fizikálisan, mivel Matajsz Márk vezetőedző keveset tudott cserélni. 

– Mácsai Kata és Kövér-Kis Réka sérülés miatt kiesett a meccskeretből, így mindössze hét-nyolc emberrel játszottuk le a találkozót. A mi malmunkra hajtotta a vizet, hogy a második félidőben mindig mi vezettünk egy góllal, és a zuglóiaknak kellett folyamatosan a felzárkózásra hajtani. Ez mindig lényegesen több energiát emészt fel – folytatta. 

Négy perccel a mérkőzés vége előtt már 11–8-re vezetett a Szentes. A BVSC azonban ekkor sem adta meg magát, lőttek két gólt a hazaiak, majd másfél perccel a vége előtt ötméterest lőhettek. Ezt viszont Füsti Molnár Janka hárította, Dankina pedig beállította a másik oldalon egy sikeres büntetővel a végeredményt.

 

Nagyot küzdöttünk, az akaratunk is óriási volt. Nagy előrelépés ez a győzelem azon a lépcsőn, amelyen ez legalább két-három lépcsőfokot jelent. Szeretnénk az ötödik helyért játszani a szezon végén, de akkor sem ijednénk meg, ha még jobban sikerülne az idény, de a négy közé kerüléshez azért még rengeteget kell fejlődnünk, de nem lehetetlen odaérni

 – magyarázta Varga Viktória, aki 2019-ben éppen a BVSC-től érkezett Szentesre. 

A győzelem kulcsaként a védekezést emelte ki. Hangsúlyozta, bár tíz gólt kaptak, bejöttek a céljaik, és onnan kapta kapusuk a labdákat, ahonnan eltervezték. Rengeteget gyakoroltak, hogyan kell védekezni a BVSC ellen, a blokkok is működtek, a két orosz légiós pedig „polipcsápokat növesztettek, rengeteg labdát szereztek”. A jó védekezés után pedig önbizalommal telve támadtak. 

A bajnokság ezen a héten szünetel, a szentesi meccsdömping viszont folytatódik, hiszen a Duna-liga következő fordulójában Újvidéken ugranak medencébe Matajsz Márk vezetőedző tanítványai. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában