Szenior úszás

2023.02.06. 18:37

Hatalmas világcsúcs született Szentesen

Három ország negyvenkilenc egyesületéből nagyjából kétszázhetven versenyző szállt vízbe az év első szenior úszóversenyén, a Szentesi Delfin Egészségmegőrző Sport Club szervezésében a szentesi Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda 50 méteres fedett medencéjében.

B.D.

Népes csapat képviselte a Szentesi Delfin ESC-t az általa szervezett versenyen.

Forrás: Szentesi Delfin ESC

A megnyitó ünnepség keretében a Magyar Szenior Úszók Országos Szövetségének (MSZÚOSZ) elnöksége a 2022-ben legeredményesebb három női és férfi versenyzőnek, valamint a legjobb három csapatnak kupát ajándékozott. Ez utóbbi kategóriában ismét nagyon szép szentesi siker született. nyolcvan hazai szenior úszóegyesületből a harmadik helyen végzett a Szentesi Delfin ESC csapata. 

A verseny színvonalára jellemző volt, hogy több szenior korosztályos országos csúcs mellett Csikány József a Törökbálinti Szeniorok XII. korcsoportos versenyzője hatalmas új világcsúcsot úszott a XII korcsoportban 200 méteres hátúszásban. Előtte, mintegy bemelegítésként az 50 méteres hátúszásban megdöntötte az érvényes Európa-rekordot. Az 1500 méteres gyorsúszás első helyezettjei országos bajnoki cím és a különleges érem mellé a 30 éves Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség ajándékcsomagját is elnyerték. Ebben a számban a szentesi Melkuhn Dezső új szenior országos csúcsot úszott a XIII. korcsoportban. 

Az összetett sprintversenyben legjobb teljesítmény elérő három női és férfi versenyzők a rendezők által felajánlott kupát kapták.  

A rendezéssel a jelenlévők nagyon elégedettek voltak, jól vizsgáztak a rendezők és az Üdülőközpont munkatársai egyaránt. Nagyon sok köszönetet, elismerő véleményt írtak, mondtak az esemény résztvevői. 

Legközelebb május hatodikán rendeznek ilyen nagyszabású szenior úszóversenyt Szentesen, a 28. Nemzetközi Szenior Úszóversenyt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában