Vízilabda

2023.02.23. 17:21

Pontszerzéssel kecsegtető mérkőzések jönnek – GALÉRIA

Becsei Dávid

Bóbis Botondék a Vasast fogadták.

Fotó: Török János

Vereségek ellenére Matajsz Márk és Kiss Csaba is elégedetten érdekelt. Márciusban viszont már nem fér bele egyik csapatnak sem a pontvesztés, ezekre a rangadókra gyakoroltak. 

Magabiztos győzelmet aratott az UVSE Szentesen a női vízilabda OB I.-ben. A 14–4-es siker után a vendégek trénere, Benczur Márton dicsérte a hazaiaknál folyó szakmai munkát, míg Matajsz Márk az elvégzett munkát emelte ki. 

– Megérdemelten nyert az UVSE, a Eurokupa-elődöntőhöz pedig sok sikert kívánok nekik, valamint a Ferencvárosnak és a Egernek is. Jó úton haladunk, van bennünk még potenciál. Most is azt kértem, a lányoktól, mint Dunaújvárosban, hogy próbáljanak meg keményen és felszabadultan vízilabdázni. Jó volt látni, hogy ki tudtuk alakítani a helyzeteket, de nem mindig sikerült belőni őket, három-négy gól azért bennünk maradt. Picit lehetett volna szorosabb meccs, mert kaptunk elkerülhető gólokat is. A játékképe viszont nagyon tetszett, fárasztó találkozón nagyot küzdöttek a lányok. Az ilyen találkozón mindig rengeteget tanulunk – jegyezte meg a Valdor Szentes trénere. Márciusban közvetlen riválisokkal találkoznak, a Győrrel, a III. kerülettel, a Tatabányával és a Szegeddel. 

 

Elvitte a pontokat a Tiszavirág Sportuszodából a Vasas 14–7-es sikerével. A Zue.hu Szegedi VE 4–0-s hátrányból 5–3-ra zárkózott fel, ennél közelebb viszont nem került az angyalföldi csapathoz. 

 

– Rutinosan játszott a Vasas, hiszen még fel sem ocsúdtunk, máris 3–0-ra vezettek. Amikor elkezdtünk vízilabdázni, kontrollálták a mérkőzést, és annyira engedtek magukhoz, ami biztonságos távolság volt számukra. Úgy éreztem, gyakorolnak, nekünk is jól jött ez, többen hiányoztak a keretünkből, nem reménykedhettünk pontszerzésben. Mostantól azokra a mérkőzésekre koncentrálhatunk, amelyek pontokkal kecsegtethetnek nekünk, futószalagon jönnek – értékelt a szegedi férfi vízilabdacsapat edzője, Kiss Csaba. Az SZVE holnap a sereghajtó KSI vendége lesz. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában