Férfi kézilabda, Magyar Kupa

2023.03.16. 20:18

41 Pick Szeged-gól a Fejér-B.Á.L. Veszprém ellen, irány a négyes döntő – GALÉRIA

Nem engedte bízni a továbbjutásban a Fejér-B.Á.L. Veszprémet az OTP Bank-Pick Szeged. A férfi kézilabda magyar kupa negyeddöntőjére visszatért Bodó, de Bánhidi és Gaber nélkül aratott 41–28-as sikert a Tisza-parti együttes.

Becsei Dávid

Hibátlan lőlapot produkált. Bogdan Radivojevics nyolc lövéséből nyolc gól született a Fejér-B.Á.L. Veszprém elleni kupanegyeddöntőn.

Fotó: Karnok Csaba

Az elkövetkezendő időszakban szinte nem lesz olyan hét, amikor ne játszana veszprémi csapattal a Pick Szeged. A Fejér-B.Á.L. Veszprémmel kezdték a sorozatot a Tisza-partiak hazai környezetben. A hazaiak kezdőcsapata egyből egy jó hírrel szolgált, ugyanis a februári Cegléd ellen elszenvedett bokasérülése után visszatért a pályára Bodó Richárd. 

Nem is kellett sokáig várni az első Bodó-gólra, huszonkilenc másodperc elteltével ő jegyezte a kupanegyeddöntő első találatát. 

Kedden este még a Liga Kupa negyeddöntőjében a Dabast látta vendégül és győzte le, így bejutott a legjobb négy közé a „kis” Veszprém. Nem érződött rajtuk fáradtság, A negyedik percben 4–2-re vezettek Konkoly Csaba tanítványai a Pick Arénában. 

Nem örülhettek sokáig a vendégek előnynek, egy hat–nullás rohamnak köszönhetően a 10. minutumban már 8–4-et mutatott az eredményjelző. Gyorsan állandósult a négy-ötgólos szegedi előny, a szünetben viszont 19–16-ra vezetett a Pick. 

A második félidő elején gyorsan eldőlt a továbbjutás sorsa. Radivojevics gyors góljaival rohamosan nőtt a különbség, amely az 54. percben 39–24-nél volt a legnagyobb, a vége 41–28. 

A címvédő Telekom Veszprém a Gyöngyös elleni magabiztos sikerével (43–30) jutott be az április 8-9-i négyes döntőbe, ahova korábban a MOL Tatabánya és a Dabas kvalifikálta magát. Sorsolás hétfőn. 

A Pick Szeged legközelebb szombaton 17.30-kor az Európa-liga nyolcaddöntőre készülő Ferencváros vendége lesz a bajnokságban, szerdán pedig jön a hazai örökrangadó a Telekom Veszprém a Bajnokok Ligájából a Pick Arénában. 

OTP Bank-Pick Szeged–Fejér-B.Á.L. Veszprém 41–28 (19–16) 
Férfi kézilabda, Magyar Kupa, negyeddöntő. Szeged, Pick Aréna, 1180 néző. Vezette: Ónodi, Őri. 
OTP Bank-Pick Szeged: Mikler – Sostaric 1, Stepancic 3, Bombac 1, Rosta 2, Bodó 3, Frimmel 5/1. Csere: Alilovic (kapus), Tönnesen 2, Martins 1, Radivojevics 8/1, Szita 3, Radvánszki 2, Garciandía 3, Mackovsek 4. Blonz 3, Vezetőedző: Juan Carlos Pastor. 
Fejér-B.Á.L. Veszprém: Balogh T. – Preszter 2, Szatmári 3, Szrnka, Machác 2, Bugyáki, Molnár B. 1. Csere: Kaiser (kapus), Csizmadia 1, Éles Zs. 4, Fercsik 4, Seregi 2, Rubos, Vetési 3, Gál D. 6. Vezetőedző: Konkoly Csaba. 
Hétméteres: 3/2, ill. 1/0. 
Kiállítás: 6, ill. 6 perc. 

Nyilatkozatok: 

Juan Carlos Pastor, az OTP Bank-Pick Szeged vezetőedzője: – Az a legfontosabb, hogy bejutottunk a legjobb négy közé. Igyekeztem mindenkinek lehetőséget adni és minél több variációt kipróbálni a játékunkban. Örülök, hogy senki sem sérült meg. 

Konkoly Csaba, a Fejér-B.Á.L. Veszprém vezetőedzője: – Gratulálok a Szeged megérdemelt sikeréhez, az összetétel miatt még a különbség sem túlzó. Huszonnyolc gólt lőttünk, így a támadótaktikánkat jól megvalósítottuk. A védekezésünk többször biztatónak mutatkozott a hétvégi bajnokira. Összességében elégedett vagyok, meg is dicsértem a fiúkat. 

Vetési Bence, a Fejér-B.Á.L. Veszprém játékosa: – Jó élmény volt pályára lépni a Pick Arénában. Sajnos Szeged-mezben ez nem adatott meg, de ez is egy nagyszerű kárpótlás volt számomra. Csikócsapattal érkeztünk, így pláne nem mi voltunk a meccs esélyesei, de beleadtunk mindent és néha megnehezítettük a Pick dolgát. Sok sikert kívánok a hazaiaknak a folytatáshoz. 

Radvánszki Zsolt, az OTP Bank-Pick Szeged játékosa: – Gratulálok a Veszprémnek, mert jól kezdték a mérkőzést. Köszönöm a mesternek a lehetőséget, igyekeztem a legjobb tudásom szerint élni vele. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában