A Szeged még legalább ötször játszik a Veszprémmel

2023.03.23. 16:21

A becsületük lesz a tét – GALÉRIA A MECCSRŐL

Még a veszprémi játékosokat is váratlanul érte, a szegedi pokol helyett a mennyország fogadta őket a Pick Arénában. Húsz perc sem telt el az első félidőből, máris formalitássá vált a történelmi Bajnokok Ligája-párharc visszavágója. A lefújást követően a hazai szurkolótábor csalódásának adott hangot, és félelmét fejezte ki. Nem ez volt ugyanis az utolsó Telekom Veszprém elleni összecsapás, jön a visszavágó, majd még legalább négy felvonás ellenük…

Becsei Dávid

Jövő csütörtökön jön a visszavágó, előtte szombaton Tatabányán vár bajnoki a Pick Szegedre.

Fotó: Karnok Csaba

12. perc: 0–4, 17. perc: 2–10. Ennél a két részeredménynél már csak az beszédesebb, hogy az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának pályára küldött kezdőcsapatából csupán egyetlen játékos, Borut Mackovsek talált be a meccs során a vendégek kapujába, háromszor. A horvát válogatottban két hete debütált jobbszélsőt, Sostaricot felmenti, hogy a 29. percben Kentin Mahé második szerencsétlen mozdulatát már nem tudta elkerülni és valószínűleg súlyos bokasérülést szenvedett. Váltótársára, Radivojevicsre az első percekben kihagyott hétméterese után nem lehetett panasz, hat gólt lőtt, ötöt büntetőből. 

Hiányzott a lendület és a küzdeni akarás a szegedi játékosokból és a támadásokból, így nem volt kérdés, mindenidők egyik legnagyobb veresége lesz ez. Az is lett, a Pastor-korszak legnagyobbja, 23–36. Azt a 24–36-ot múlták alul ezzel, amelyet szintén a Veszprémmel szemben, de még az újszegedi sportcsarnokban, a koronavírus-járvány okozta lezárások miatt zárt kapuk mögött szenvedtek el a Tisza-partiak 2020. decemberében. Az akkori folytatást tudjuk, a Pick Szeged kettős győzelemmel megnyerte negyedik bajnoki címét. Az akkori zászlóvivők közül viszont már a legtöbben nincsenek a fedélzeten. Källman, Canellas, a dolgát védekezésben szépen csendben, de precízen végző Henigman már máshol küzd a sikereiért. 

Nem szabad megfeledkezni a szinte hibátlan veszprémi gépezetről sem. Momir Ilics vezetőedző úgy fogalmazott, amióta oda igazolt, nem látta ilyen tökéletesen játszani csapatát. 2013-ban érkezett Veszprémbe, pont, amikor a Pastor-éra kezdődött Szegeden. Ebből a tízéves, intenzív időszakból van még hátra egy BL-visszavágó, valamint egy magyar kupa négyes döntő, egy alapszakaszmeccs illetve a bajnoki finálé. Mármint a Telekom Veszprém ellen. Jelen állás szerint ezeken mindennél előrébb való lesz a szegedi játékosok becsületének visszaszerzése, miközben a vezetőség feje fölött is pálcát törnek a szurkolók. A következő szakmai stáb és játékoskeret bejelentése hűtheti le a kedélyeket vagy korbácsolhatja fel végérvényesen a „háborgó Tisza vizét”, és ha máshol nem, Szegeden tudják, hogy a háborgó folyó milyen pusztításra képes. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában