Egyre jobban játszanak

2023.03.22. 15:13

A szentesi vízilabdázó gólokkal tért vissza szerencsétlen sérüléséből

Kijött a lépés Kövér-Kis Rékának, a Valdor Szentes vízilabdázójának a Szeged elleni rangadón a Tiszavirág Sportuszodában. Négy gólt lőtt, a védekezésből is kivette részét, csapata pedig 14–11-re megnyerte a helyi rangadót.

Becsei Dávid

Kövér-Kis Réka szerint elkezdett beérni a közös munkája a szentesi csapatnak Matajsz Márk vezetőedzővel.

Fotó: Vidovics Ferenc

Március negyedikén a Győr elleni idegenbeli 17–6-os siker alkalmával tért vissza Kövér-Kis Réka. Nagyjából egy hónapot hagyott ki egy szerencsétlen sérülés miatt. 

– Sajnos egy edzőmeccsen véletlenül lekönyökölt az ellenfél kapusa, és hosszában eltört az orrom. Részben az én hibám volt, nem kellett volna odaúszni. Emiatt három hétig nem játszhattam – avatta be lapunkat a részletekbe, miért nem láthattuk egy ideig a medencében. 

Hozzátette, a munkát nem kerülte el ezidő alatt sem, rengeteget kondizott és lábtempózott, illetve a magányos lövőedzések sem maradtak ki a programjából. 

Szegeden viszont már csapata legjobbja volt a Magyar Vízilabda-szövetség (MVLSZ) honlapján elérhető pontok alapján. Öt lövéséből négy gól született, de akadt labdaszerzése és blokkja is védekezésben. 

– Örülök, hogy felfigyeltek a játékomra, jólesik. Harmadik éve dolgozunk együtt Matajsz Márk vezetőedzővel, úgy érzem, kezd beérni a munkánk. Ennek az eredménye, hogy a BVSC-t legyőztük nemrég idegenben, Dunaújvárosból pedig egy döntetlennel bravúrpontot raboltunk. Mindezek azonban akkor lesznek igazán értékesek, ha az alapszakasz zárásaként szombaton Tatabányán is nyerünk – fogadkozott. 

Négy gólja ellenére úgy fogalmazott, játékuk középpontjában nem a lőtt gólok száma áll. 

– A védekezés a játékunk alappillére. A szegedi medence, az új Tiszavirág Sportuszoda viszont eddig valahogy nem fekszik nekünk, a legfontosabb, hogy a három pontot mondhatni magabiztosan megszereztük. Rangadó volt, de végig uraltuk a meccset és akkor sem remegtünk meg, amikor 6–5-re feljött a Szeged. Nagyon sokat gyakoroljuk a védekezést. Nem számít, hogy mennyi gólt lövünk egyénenként. A stabilitás a cél hátul, és akkor abból diktálhatunk egy jó iramot – magyarázta a taktikájuk legfőbb elemét. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában