A szegedi Virághalmi Viktor dobogós lett U16-ban

2023.03.21. 14:58

Bajnoki bronzérem Pécsről

Virághalmi Viktor (balról) harmadik lett a korosztályos ob-n.

Fotó: Sportmánia

A Sportmánia Közhasznú Egyesület tagja, a Hajnal Tenisz Iskola játékosa, Virághalmi Viktor bronzérmes lett a 16 éves fiúk országos teniszbajnokságának egyéni számában. Hatalmas siker ez a klub és sportoló életében, mert a ranglista top 10 versenyzője ott volt az indulók között

Az eseményen a 16 éves fiúk mezőnyében összesen 43-an indultak, a Tisza-parti Virághalmi Viktor kilencedik kiemeltként kezdte meg a versenyt már a 32 között. Az első mérkőzésén a csopaki Vadász Oszkárt verte 6:4, 6:2-re, majd a következő fordulóban a szintén csopaki Lázár Tamást is legyőzte 6:0, 7:6 (8–6)-ra. A negyeddöntőben az Alfa játékosa, Nagy Botond 2:6, 3:1-es állásnál sérülés miatt feladta a küzdelmet, így Virághalminak következhetett az elődöntő. Itt a Vasast képviselő Major Áron ellen hatalmas csatát vívott a döntőért, végül szoros mérkőzésen az ellenfél 6:4, 3:6, 10:7-re nyert, így maradt a bronzérem.

– Nagyon büszkék vagyunk Viktorra, mert bizonyítja, hogy az elvégzett munka meghozza a gyümölcsét – nyilatkozta tanítványáról Hajnal István, a szegedi Sportmánia Közhasznú Egyesület edzője.

 

Címkék#tenisz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában