A délvidéki rangadón Békéscsabán kitettek magukért a szegedi szurkolók

2023.03.06. 12:34

Jött a gól, amely pontot ért

Hosszú idő, 261 perc tiszta játékidő után sikerült újra gólt szereznie a labdarúgó NB II.-ben a Szeged-Csanád GA együttesének, amely ezzel legalább egy pontot megszerzett a délvidéki derbin Békéscsabán.

Mádi József

Gajdos Zsolt (jobbról) új szerepkörben futballozott, és ezt a feladatát is jól ellátta.

Fotó: Für Henrik

Majdnem teljes három meccs rendes játékideje kellett ahhoz, hogy a Szeged-Csanád GA gólt szerezzen a labdarúgó NB II.-ben. A Haladás ellen a 92. percben talált be Kővári Róbert, aztán következett két 1–0-s vereség, majd még a békéscsabai délvidéki rangadó 81 perce, amikor Temesvári Attila révén sikerült betalálni, ezzel pedig pontot menteni.

Nem volt egyszerű helyzetben a szegedi szakvezetés: Szakály Dénes eltiltás, Simon Ádám, Vári Barnabás sérülés miatt hiányzott, és a meccs előtt derült ki, hogy Farkas Aurél megbetegedett, így eddig nem látott megoldást kellett kitalálni a stábnak a labdaszerző középpályás posztjára Szatmári Lóránd mellé. Ezt a pozíciót végül a csapatkapitány Gajdos Zsolt kapta meg, aki jól ellátta ezt a feladatát is, viszont mivel megkapta az ötödik sárgáját, így ő nem játszhat a Soroksár elleni vasárnapi mérkőzésen eltiltás miatt.

A szegedi csapat hat olyan játékossal kezdett, akik inkább építeni szeretnek, mint rombolni, és talán az első félidőben ez, azaz a brusztolósabb, ütköző játékosok hiánya is hozzájárult ahhoz, hogy az amúgy is inkább erőfocit játszó Békéscsaba fölé kerekedjen az együttes. A hazaiak gólja a semmiből jött, tegyük hozzá, hogy szép volt Horváth Péter villanása, amely sokként érte a szegedieket.

A szünet után egészen más szellemiségű együttes jött ki az öltözőből, és gyakorlatilag tíz perc alatt több helyzetet dolgozott ki a Szeged, mint az első negyvenöt percben. Ennek azonban ekkor még ne volt eredménye, de szerencsére a hajrában a betegség után visszatérő Temesvári Attila ívelt fejese a kapuban kötött ki, így legalább az egy pontot megszerezte a csapat.

A meccs végi jelenetek, a kakaskodás, egymás lökdösése valamilyen szinten beleférnek az ilyen rangadókba, az viszont már nem, hogy a bíró egy-egy sárgát osztott ki, miközben a videón jól látszik, hogy a lelátóról bántották Gajdost és a piros lapot kapott csapatmenedzsert, Germán Tamást is.

Ne feledkezzünk el a szurkolókról sem, akik Szegedről vonattal Békéscsabára érkezve egy egész szektort, több mint 200 helyet foglaltak el a kapu mögött – végig biztatták a csapatot. Kevés olyan klub van, amelynek ilyen tábor áll a háta mögött a fontos mérkőzéseken. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában