Helyi sport

2023.03.15. 09:00

Remekül kezdte a szezont Szilágyi Péter

Nagyszerűen kezdődött az idei versenyszezon Szilágyi Péter számára: az edzőt váltott szegedi triatlonos ugyanis megnyert egy nemzetközi, Spanyolországban megrendezett versenyt, így jó előjelekkel várhatja a májusi világbajnokságot.

Vajgely Pál

Szilágyi Péter (balról a harmadik) jó előjelekkel várhatja a világbajnokságot.

Fotó: Szilágyi Péter archívuma

Nagyszerűen kezdődött a versenyszezon Szilágyi Péter számára. A tavaly, Hawaii-n megrendezett világbajnokság után egy egyhónapos pihenőt követően egy rövid, rávezető időszak következett,  december elejétől viszont már ismét a komoly munkáé volt a főszerep, amelyet már edzőként Kis Judit irányított a szegedi triatlonos számára. A szezon az Oceanlava nevű, spanyolországi versennyel kezdődött Szilágyinak, amit egy tíznapos, melegégövi edzőtábor előzött meg, ennek zárásaként pedig jöhetett a nemzetközi verseny, amelyet sikerült megnyernie. Ezúttal az úszás elmaradt, mert a medúzák miatt a mezőnyt nem engedték az óceánba, így 5 kilométeres futás után 80 km bicikli következett, majd egy 20 km-es futás zárta a programot.

– Kifejezetten a számszerű adatokra mentünk rá, nem is volt különösebb taktikám. Az volt a feladatom, hogy kihajtsam magam, amennyire csak tudom, és megnézzük, meddig bírom tartani magam. Hál'istennek végig bírtam az egészet. Az elején sikerült az első bójba kerülnöm egy helyi, spanyol sráccal. A bringán majdnem végig sikerült uralnom az első helyet, egy spanyol srác ért utol, és végül a futásban sikerült visszaszereznem az első helyet. Nem volt holtpont, végig magas intenzitáson tudtam dolgozni – összegezte a versenyt Szilágyi Péter. Kitért rá, hasznos volt, hogy tíz napot eltölthetett Tenerifén a verseny előtt, hiszen még a magyarországi télből érkezett az igencsak meleg időjárásba, nem mellesleg pedig a frissítést is tudta gyakorolni a nyári versenyszezon előtt. A számok nyelvén pedig kimondottan jól teljesített az idény első versenyén, minden adat a vártaknak megfelelően alakult.

Ami a további programot illeti, sűrű időszak vár rá, hiszen májusban jön a világbajnokság: az Ibizán esedékes verseny előtt a Tenerifén megszerzett tapasztalatok kimondottan jól jöhetnek majd a vb alatt. Ebben a hónapban egy csongrádi futóverseny is szerepel a naptárban, majd júniusban a magyar bajnokságok következnek. Szeptemberben az év másik fontos versenye, egy ausztriai, Iron Man távon esedékes viadal következik, majd a hónap végén egy swin&run világbajnokságon vesz részt, ahol mint a verseny neve is sugallja, az úszás és a futás felváltva szerepel majd a versenyprogramban. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában