Újabb sikeres verseny

2023.03.15. 18:00

Taroltak a szegedi úszók a Naturtex Kupán – interjú

Huszonhat klub kétszázkilencvenhat úszója vett részt a tizenharmadik alkalommal megrendezett Naturtex Kupán, amelynek másodszor adott otthon a szegedi Tiszavirág Sportuszoda. A koronavírus okozta lezárások óta először jöttek résztvevők külföldről. Célokról és eredményekről Nagy Attilával, a rendező HAÁSZ SZUE elnökével beszélgettünk.

Becsei Dávid

Olasz Anna az április közepi országos bajnokságra készül.

Forrás: a Szegedi Úszó Egylet Facebook-oldala

Fotó: Tésik Attila

– A novemberi Naturtex Kupára egyfajta vizsgafeladatként tekintettek az országos úszóbajnokságok megrendezése előtt. Most mi volt a cél? 

– Érdekes belegondolni, de ennek a kupának mindig van apropója. Tavaly a huszonötméteres verseny és az első rendezés a Tiszavirágban, míg idén a covid után először láttunk vendégül külföldi csapatokat. Összesen kilenc határon túli klub jött el, a legnépesebb kontingens viszont a szegedi volt. Nagyjából nyolcvan úszónk állt rajthoz, így a pontversenyt megnyertük. Külön örömet jelentett számunkra, hogy nagyjából húsz gyermek sikeres szakmai vizsga után először versenyzett. A tizenharmadik Naturtex Kupa ismét hozta a rá jellemző jó hangulatot, izgalmas versenyeket, mindenki számára jó felkészülést jelenthetett. 

– Huszonhat klubból nagyjából háromszázan érkeztek Szegedre. Meddig lehet bővíteni a létszámot? 

– Az utolsó pillanatban nevezett egy aradi csapat még, így értük a kétszázkilencvenkettes végső létszámot. A Tiszavirág Sportuszoda ennek a mennyiségnek akár a dupláját is elbírja, nekünk rendezőknek a feladatunk az, hogy olyan versenyétlapot állítsunk össze, ami még több úszónak nyújt élményt. Azt viszont nem szabad elfeledni, az uszoda programja eléggé telített, hiszen sok vízilabda-mérkőzés otthona is, így nehéz olyan időpontot találni egy versenyre, ami mindenkinek megfelelő. 

– Dobogóra álltak a HAÁSZ SZUE legnagyobb reménységei és a legismertebb sportolói is, Olasz Anna és Pádár Nikolett. Nekik jól szolgálta a felkészülésüket a Naturtex Kupa? 

– Mindenképpen! Niki 200 méteres gyorsúszásán látszott, hogy jól halad a felkészüléssel és ott tart, ahol ilyenkor kell. Biztos vagyok benne, hozza majd az elvártakat és szépen beépül a felnőttek közé. 

– Hol láthatjuk őket legközelebb? 

– Annára Izraelben vár világkupa hamarosan, majd részt vesz egy törökországi edzőtáborban. Április 19. és 22. között pedig jön az országos felnőtt úszóbajnokság Kaposváron, ahol mindketten rajtkőre állnak természetesen. 

– Egy közelebbi időpont, szombaton a Jövő bajnokai program otthona lesz Szeged. 

– Így van, Szeged harmadik éve a délalföldi régió központja. Ötvenketten vannak a programban, ennyien egyik régióban sincsenek, ami mutatja, mennyire komoly műhelyek és tehetségek vannak a térségben. A program célja, hogy olyan pluszt kapjanak a fiatalok a szövetségtől, amivel segíthetjük őket. Most Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya tart majd nekik egy motiváló előadást. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában