Férfi kézilabda

2023.04.05. 18:05

Először osztanak idén érmeket – jön a magyar kupa négyes döntője

Szeged nyolcadszor, Veszprém harmincadszor, Tatabánya harmadszor vagy a Dabas először. Ez foglalkoztatja ezen a héten a legjobban a magyar férfi kézilabdázás szurkolóit, ugyanis szombaton és vasárnap a győri Audi Arénában rendezik meg a magyar kupa négyes döntőjét.

Becsei Dávid

Amennyiben a Szeged és a Veszprém is sikerrel veszi a magyar kupa-elődöntőt, akkor a Bajnokok Ligája után a kupadöntőben is keresztezik egymás útját.

Fotó: Karnok Csaba

Az olyan hétvégékért dolgoznak egész évben a sportolók, mint amilyen szombaton és vasárnap vár ránk férfi kézilabdában. A 2022–2023-as szezonban először osztanak ugyanis érmeket Magyarországon. 

2019 óta a Telekom Veszprém nem tudott bajnokságot nyerni, a kupában viszont a Szeged volt képtelen nyerni ellene. Juan Carlos Pastor utolsó esélye következik Győrben, ugyanis a spanyol tréner a nyáron távozik posztjáról, utódja még mindig nem ismert – a legfrissebb sajtóhírben a Nemzeti Sport David Davisszal hozta hírbe a Tisza-partiakat. Utolsó esély a kupaaranyra, amelyet mindössze egyszer, 2019-ben sikerült elhódítana a Pastor-csapatnak 2013 óta. Érdekesség, inkább egymeccses specialistának tartják sokan az 54 éves szakembert, mégis az oda-visszavágós bajnoki döntőkben sikerült többször is elrabolni a trófeát az örökrivális elől az OTP Bank-Pick Szegednek. 

– Először csakis a Dabas-meccsre koncentrálunk, komolyan vesszük elődöntős ellenfelünket, majd csak utána figyelünk a következő meccsre. Egy kupacsata mindig izgalmas, bízom benne, hogy 2019 után ismét ünnepelhetünk! – idézi Juan Carlos Pastor gondolatait a klubhonlap

A magyar kupa 1951-ig visszanyúló történelmében a rekordgyőztes a Veszprém huszonkilenc alkalommal, hétszer nyert eddig a Bp. Honvéd és a Szeged, négyszer az Elektromos és a Rába ETO, háromszor a Bp. Spartacus, kétszer a Bp. Dózsa és a Tatabánya, míg egyszer a Bp. Vörös Meteor, a Ferencváros, a Vasas, Debreceni Dózsa és a Dunaferr. 

Győr másodszor lesz az mk otthona, tavaly már az elődöntőben megrendezték a Veszprém–Szeged rangadót, előbbi győzelmével, a Pick bronzérmes lett. 

A Pick Szeged már pénteken elutazik Győrbe, az éjszakát már a városban töltik. Szombaton 16 órától az elődöntőben azzal a Dabassal találkoznak, amelynek a korábbi szegedi Fekete Bálint is tagja. A jobbátlövő 2018-ban bajnoki címet ünnepelhetett a szegediekkel. A Veszprémre vár nehezebb meccs a Tatabánya ellen 13.30-tól. Mindkét mérkőzést az M4 Sport+ közvetíti, vasárnap a 14.15-kor kezdődő bronzmérkőzést, illetve a 17 órakor induló döntőt az M4 Sport tűzi műsorára. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában