Férfi kézilabda

2023.04.03. 18:52

Pick Szeged: korábbi veszprémi edző lehet Pastor utódja

Alakul a jövő a Nemzeti Sport információi szerint az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatánál.

Becsei Dávid

David Davis a Telekom Veszprém edzőjeként többször járt már Szegeden.

Fotó: Török Attila/MW

A hivatalos bejelentés még nem történt meg, de a sportnapilap szerint 2024-től a svéd Michael Apelgren lehet a Pick Szeged vezetőedzője, míg ideiglenesen Juan Carlos Pastort a nyártól egy évig David Davis követheti a Tisza-partiak kispadján. Állítólag a szegedi vezetőség már felvette a spanyol szakemberrel a kapcsolatot, így ha megegyeznek, a Veszprém után a Szegedet is irányíthatja.

A Nemzeti Sport úgy fogalmaz cikkében, 2024-től svéd színekbe öltözhet a szegedi kispad, ugyanis a vezetőedző a Sävehof jelenlegi trénere, Michael Apelgren lehet, míg segítője a Pick klublegendája, Jonas Källman. Utóbbiról úgy tudják, már a következő szezontól visszatérhet Szegedre, és sportigazgatói feladatokat is láthat el.

David Davis 2018. október és 2021. június között a Telekom Veszprém vezetőedzőjeként dolgozott. Azóta megfordult az északmacedón Vardarnál újra és az egyiptomi Al-Ahlinál.

Névjegy

A 46 éves Davis játékosként a legnagyobb sikereit a Ciudad Reallal (későbbi nevén: Atlético Madrid) érte el 2005 és 2013 között. Balszélsőként a spanyol válogatott mezét kilencvenhárom alkalommal ölthette magára. 2005-ben tagja volt a világbajnoki aranyérmes hispán keretnek, amelynek szövetségi kapitánya a Pick jelenlegi edzője, Juan Carlos Pastor volt. Játékos-karrierjét 2013-ban a Porto kézilabdázójaként fejezte be. 2014-től 2018-ig a Vardar férficsapatának másodedzőjeként dolgozott Davis, miközben egy évig a női szakosztály vezetőedzője volt. Rövid ideig tevékenykedett az orosz válogatott másodedzőjeként, majd az egyiptomi szövetségi kapitányaként.

Játékosok érkezéséről viszont továbbra sincs sajtóhír sem. Egyetlen kapus, Emil Kheri Imsgard leigazolását jelentette be a Pick Szeged korábban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában