Magabiztos siker Litvániában

2023.04.27. 20:25

Két szegedi kézilabdázó debütált a magyar férfiválogatottban

Alaposan megfiatalított kerettel 46–31-re győzött Európa-bajnoki selejtezőn a magyar férfi kézilabda-válogatott Litvániában.

Becsei Dávid

A Bundesligában még nem, a magyar válogatottban már bemutatkozhatott Nagy Martin.

Fotó: Dömötör Csaba

Chema Rodríguez szövetségi kapitány alaposan megfiatalított játékoskeretet állított össze a magyar válogatott utolsó két Eb-selejtezőjére. Bátran kísérletezhet, hiszen az eredményektől függetlenül már biztosan csoportelső és Európa-bajnoki résztvevő hazánk csapata.

A 46–31-re megnyert meccsen az OTP Bank-Pick Szegedből Rosta Miklós kilencszer, Szita Zoltán kétszer talált be a hazaiak kapujába. Két góllal debütált a válogatottban a Pick Akadémia balszélsője, Molnár Robin, míg a szegedi születésű kapus, a VfL Gummersbachban légióskodó Nagy Martin a hivatalos statisztika szerint öt védéssel mutatkozott be a címeres mezben.

Vasárnap 18 órától Tatabányán Grúzia lesz Magyarország ellenfele.

Litvánia–Magyarország 31–46 (14–23)
Magyarország: Andó – Krakovszki Zs. 5, Ilics Z., Lékai, Rosta 9, Szita 2, Krakovszki B. 4. Csere: Nagy M. (kapus), Ligetvári 3, Hanusz 4, Szűcs B. 3, Imre B. 9/4, Ónodi Jánoskúti 2, Molnár R. 2, Szrnka 2, Fazekas G. 1. Szövetségi kapitány: Chema Rodríguez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában