Férfi kézilabda, Magyar Kupa

2023.04.08. 17:53

Kiütéses Pick Szeged-siker, jöhet a Telekom Veszprém elleni kupadöntő

Gyengébb első percek után tükörsimán jutott a magyar kupa döntőjébe az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Rosta nyolc, Bodó hat gólt lőtt, a Tisza-partiak 38–26-ra győzték le a Dabast. Holnap 17 órakor a címvédő Telekom Veszprémmel csapnak össze az aranyéremért.

Becsei Dávid

Bodó Richárd jó játékkal hangolt az elődöntőben a döntőre.

Fotó: Koncz Márton/MW

Tizenhat helyett csak tizenöt játékossal számolhatott Juan Carlos Pastor a Dabas elleni elődöntőben, ugyanis Tönnesen betegség miatt el sem utazott Győrbe, míg Stepancic a mérkőzés előtt lázasodott be. 

Az egyetlen szegedi jobbátlövő, Imanol Garciandía találatával indult a találkozó, amelyet elmondható, alacsonyabb fordulatszámon indított a Szeged. A korábban a világ legjobb balkezes szélsői között is számontartott Zlatko Horvat vezérletével ezt minél jobban igyekezett kihasználni a Dabas. Nyolc perc játékot követően 4–2-re vezettek a Pest vármegyeiek. Bodó Richárd fejbe lőtte a labdával Pallag Péter kapust, amiért kétperces kiállítást kapott a szegedi balátlövő. Visszatérése után kulcsszerepet vállalt a Pick fordításából, gólok, illetve asszisztok Rostának, a tizedik minutumban 5–4-nél vezetett először a bajnoki címvédő. 

Frimmel biztos kézzel értékesítette a büntetőket, Rosta mellett pedig a másik pályára küldött beálló, Matej Gaber is gólerősen szállt be. Húsz perc elteltével stabilizálódott igazán a szegedi védelem, amelyet egyre kevésbé tudott már feltörni az ellenfél, ha mégis, akkor Mikler a legtöbbször védeni tudott. A Dabas egyik legjobbját, a balátlövő Zdolik Bencét nélkülözi a kupahétvégén, ugyanis combizomszakadást követően rehabilitál. 

Matej Gaber (a labdával) három góllal szállt be az első félidőben, de védekezésben is jól teljesített.
Fotós: Koncz Márton/MW

Az első félidő utolsó perceire kinyílt az olló a csapatok között. Martins kínai figurából talált be, de élményszámba menő gólpasszt is kiosztott. 

A 38. percben Garciandía üreskapus gólját követően már 16–26 állt az eredményjelzőn. Hamar edzőmeccsé avanzsálódott a mérkőzés, ugyanis a dabasiak pihentették legjobb játékosaikat, míg a szegediek könnyedén alakították ki gólhelyzeteiket. 

A tükörsima eredménynek hála Bánhidi Bencét nem kellett pályára küldenie Pastornak, így a magyar válogatott klasszisa pihenten érkezhet a holnapi döntőre az örökrivális ellen. A szakmai stáb a hét a hat elleni játékkal és a jobbkezes jobbátlövővel is gyakorolt már a végén.

Az utolsó negyedórában már több támadóformációt is kipróbálhatott tét nélkül a Pick, Mikler kivédte az addig hibátlanul lövő Horvat hétméteresét, majd a Miklert váltó Alilovic sem maradt adós a hárításokkal. 

A vége sima szegedi siker, holnap 14.30-tól a Tatabánya és a Dabas játssza a bronzmeccset, míg a döntőben 17 órától a Veszprém és a Szeged találkozik egymással. Utóbbit az M4 Sport televízió élőben közvetíti. 

Juan Carlos Pastor és Bodó Richárd mérkőzés utáni nyilatkozatát ide kattintva olvashatja el.

Dabas KC VSE–OTP Bank-Pick Szeged 26–38 (13–20) 
Férfi kézilabda, Magyar Kupa, elődöntő. Győr, Audi Aréna, 1500 néző. Vezette: Fekete, Tóth D. 
Dabas KC VSE: PALLAG– Z. HORVAT 8/5, Fekete B. 3, Garajszki, Koller 2, Szöllősi Sz. 2, Tarabochia 3. Csere: Nagy T. (kapus), Laurinyecz, BÁLINT B. 4/1, Ács 2, Bognár, Gáspár 2, Hutvágner, Katona. Vezetőedző: Tomori Győző. 
OTP Bank-Pick Szeged: MIKLER – Sostaric 1, Garciandía 5, Bombac, ROSTA 8, BODÓ 6, FRIMMEL 5/3. Csere: Alilovic (kapus), Szita 2, Mackovsek, MARTINS 4, Gaber 3, Radivojevics 2, Blonz 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor. 
Hétméteres: 7/6, ill. 3/3. 
Kiállítás: 2, ill. 6 perc. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában