Férfi kézilabda

2023.04.08. 09:15

Magyar Kupa húsvétkor: a Pick Szeged kölni helyett pezsgővel locsolkodna

Az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata péntek este megérkezett Győrbe, ahol ma 16 órától a Dabas ellen lép pályára a Magyar Kupa elődöntőjében.

Becsei Dávid

Bánhidi Bence (a labdával) március közepén a Veszprém elleni hazai BL-meccsen sérülés után tért vissza a pályára.

Fotó: Karnok Csaba

Legutóbb 2019-ben nyerte meg a Magyar Kupát a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, történelme során hetedik alkalommal. Jelenleg nincs jó formában a csapat, a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé jutásért rendezett párharcban a Telekom Veszprém ellen kettős vereséggel búcsúzott. Most Győrben feledtethetik egy aranyéremmel az elmúlt időszak rossz sorozatát a Pastor-tanítványok.

– A Dabas ellen is oda kell figyelni: fontos lenne jól kezdeni, hogy egy magabiztos győzelmet érjünk el. Ezen a meccsen mi vagyunk az esélyesek, ez egyértelmű, de ezzel együtt is tiszteljük az ellenfelet, alaposan felkészülünk rájuk. Még ennél is fontosabb azonban, hogy a saját játékunkat tudjuk játszani, ha ez sikerül, az eredményre vezet majd. Másnap pedig jöhet a döntő, a papírforma szerint a Veszprém ellen. Hogy a végén valóban pezsgőzés legyen, ahhoz minden porcikánkkal tennünk kell a győzelemért – nyilatkozta a klubhonlapon Bánhidi Bence, a Pick Szeged csapatkapitánya.

A Magyar Kupa elődöntőjében Telekom Veszprém–MOL Tatabánya KC (13.30-tól, tv: M4 Sport+) és Dabas–OTP Bank-Pick Szeged (16 órától, tv: M4 Sport+) mérkőzéseket rendeznek ma. A bronzmérkőzést holnap 14.30-tól (élő: M4 Sport+játsszák, míg a döntőt 17 órától (élő: M4 Sport).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában